StoryEditor

Riaditeľ Mozilly odstúpil. Bol proti svadbám gayov

04.04.2014, 15:39
Autor:
slsl

Vo svojej práci bol iba týždeň a už musel podať výpoveď. Spoluzakladateľ a dnes už bývalý riaditeľ spoločnosti Mozilla Brendan Eich si totiž vyslúžil vlnu kritiky od svojich zamestnancov i zákazníkov za svoje nepopulárne názory na spolužitie osôb rovnakého pohlavia.
Nový ex generálny riaditeľ americkej softvérovej spoločnosti Mozilla Brendan Eich odstúpil z funkcie. Kvôli svojej podpore zákazu svadieb homosexuálov v Kalifornii. Eich je tvorcom programovacieho jazyka Javascript a spoluzakladateľom spoločnosti Mozilla. Do jej čela bol menovaný minulý týždeň, čo rozhorčilo zamestnancov spoločnosti aj zákazníkov.

Prehliadač Firefox, ktorého autorom je práve Mozilla, je tretím najpopulárnejším internetovým vyhľadávačom na svete, upozornila agentúra AP.

Eich v roku 2008 venoval 1000 dolárov na kampaň na podporu kalifornského ústavného dodatku, ktorý stavia mimo zákon svadby osôb rovnakého pohlavia. Kalifornčania vtedy v referende tento dodatok schválili, súd ho ale neskôr označil za protiústavný.

01 - Modified: 2006-03-27 11:45:10 - Feat.: 0 - Title: PSA zamestnáva takmer 2 tis. ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:04