StoryEditor

Bruselskému centru "to natrelo" aj múzeum ceruziek

24.06.2013, 14:46
Autor:
zajzaj
Len Komisia dala na svoje PR centrum v minulom roku 200 eur na jedného návštevníka.

Európske inštitúcie ľudí veľmi nezaujímajú. Včera zverejnené dáta návštevnosti bruselského európskeho návštevného centra Európskej komisie ukázali, že v minulom roku tam zavítalo len o niečo viac ako 50-tisíc ľudí, a to aj napriek tomu, že centrum nevyberá vstupné. Bruselské rádoby "atrakcie" tak v návštevnosti úplne prepadli a skončli ešte horšie ako obskúrne múzeum ceruziek v britskom Keswicku. Informoval o tom Daily Express.

Z rozpočtu idú na centrá pritom milióny. Európska komisia dokonca pred mesiacom svoju návšetevnícku atrakciu presťahovala do nového sídla, čo si vyžiadalo výdavky vo výške jedného milióna eur - a teda asi 200 eur na jedného návštevníka.

Na výsledky návštevnosti upozornila britská europoslankyňa Marina Yannakoudakisová. "EÚ si myslí, že si občanov získa extravagantnými návštevníckymi centrami, aké má Európsky parlament alebo Európska komisia. Len parlament trestuhodne vyhodil na svoju propagandu "chrám EÚ" až 21 milión eur," vyhlásila a dodala, že Komisia vyhodila ďalší milión na ďalšie návštevnícke centrum, ktoré bude len asi pol kilometra ďalej.

Viceprezidentka Komisie Viviane Redingová sa útokom europoslankyne bráni a trvá na tom, že "návštevnícke centrum je integrálnou súčasťou komunikačnej stretégie celej inštitúcie". Centrum podľa nej približuje záujemcov prácu a fungovanie Komisie.

Centrum v minulom roku navštívilo presne 50 576 ľudí, čo je ešte menej ako rok predtým - vtedy to bolo 53 245 ľudí. Komisia očakáva, že tento rok bude návštevnosť približne rovnaká a ostane na 50-tisícovej úrovni.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 14:24