StoryEditor

ING má nasledovníka. Jej klientov chce Conseq

19.09.2013, 13:35
Podielové fondy, ktoré ING Bank už nebude spravovať, si klienti môžu previesť do inej spoločnosti.

Tisícky nových klientov. Toľkých môže získať spoločnosť Conseq Investment Management po ukončení retailových aktivít ING. Tá sa totiž s významným hráčom na českom trhu dohodla na prevode zanikajúcich účtov, na ktorých viedla cenné papiere. „Klient k tomu musí dať výslovný súhlas a podpísať so spoločnosťou Conseq štandardnú zmluvu. Rozhodnutie musí urobiť do konca novembra 2013,“ hovorí riaditeľ predaja Conseq Richard Siuda.

ING oznámila ukončenie aktivít pre bežných klientov koncom augusta. Tým už nebude poskytovať ING Konto a ING Fondy. „ING podielové fondy môžu klienti vlastniť aj naďalej, za predpokladu prevodu ich správy k inému distribútorovi. V záujme zjednodušenia prevodu uzavrela ING Bank dohodu s jedným z ich distribútorov, so spoločnosťou Conseq Investment Management. Môžu ju využiť všetci naši klienti, ktorí o to prejavia záujem,“ povedal vtedy pre HN Jaroslav Vittek, generálny riaditeľ ING Bank.

Klient by zmenu nemal pocítiť. Zostanú mu rovnaké cenné papiere aj ich nezmenené spravovanie. „Ak by sme to veľmi zjednodušili, rozdiel je len v tom, kto mu bude posielať výpisy,“ vysvetlil Siuda.

V prípade, že klient cenné papiere neprevedie ani Consequ ani inej spoločnosti do 2. decembra, banka ich na nasledujúci deň predá. Získané prostriedky následne prevedie na zadaný účet klienta.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 03:29