StoryEditor

Ranč po Jacksonovi za sto miliónov nikto nechce. Realitka ho ponúka Číňanom

07.12.2015, 18:20
Autor:
FinWeb.skFinWeb.sk
Kalifornský ranč Michaela Jacksona sa stále nedarí predať. Neverland tak za 100 miliónov dolárov skúšajú sprostredkovatelia ponúkať aj v Ázii.

Šanca je tentoraz väčšia, zámožní Číňania sú totiž v poslednej dobe najväčšími investormi do amerických nehnuteľností, píše iDnes.cz.

Ranč Neverland, v ktorom pred svojou smrťou žil kráľ popu Michael Jackson, stále nemá kupca.

Až za 100 miliónov dolárov

Statok, ktorý sa v súčasnosti predáva pod názvom Sycamore Valley Ranch, je na trhu s nehnuteľnosťami od mája, uviedla BBC. Po neúspešnom vyše polroku, teraz makléri pokukujú po zámožných ľuďoch z Ázie.

Podľa hongkongskej spoločnosti Luxify, ktorá sa zaoberá luxusným tovarom predovšetkým z druhej ruky, sa Jacksonov statok s neslávnu povesťou predáva za 100 miliónov dolárov.

Neverland s rozlohou 1 214 hektárov leží v údolí Santa Ynez v Kalifornii v USA. Ranč, kde je okrem iného aj železničná stanica, šesť spální alebo kino pre 50 ľudí, zostal tak povediac visieť vo vzduchoprázdne po Jacksonovej smrti v roku 2009.

Spevák ho kúpil v roku 1988 za 19,5 milióna dolárov a prekrstil ho na Neverland, podľa ostrova Petra Pana. Sám Jackson sa však od ranča dištancoval v roku 2005, kedy bol zbavený obvinenia, že na ranči zneužíval deti.

Za nehnuteľnosti po celebritách zaplatili Číňania už miliardy

Aj keď sa online firma Luxify rozbehla až v marci a pobočky má v Londýne a Singapure, väčšina jej zákazníkov pochádza práve z Ázie. To je práve dôvod, prečo sú majitelia spoločnosti presvedčení, že niekdajší Neverland nájde kupcu práve na tomto kontinente, s najväčšou pravdepodobnosťou v Číne.

"Musíte si uvedomiť, že Číňania sú najväčšími zahraničnými investormi na trhu s nehnuteľnosťami v Spojených štátoch," vysvetľuje jeden zo zakladateľov Luxify Alexis Zirah.

To potvrdzujú aj štatistiky Národnej asociácie amerických realitných kancelárií. Podľa nich čínski investori kúpili v USA od marca 2014 počas nasledujúcich dvanástich mesiacov rezidenčné nehnuteľnosti v hodnote 22 miliárd amerických dolárov. To je oproti predchádzajúcemu roku nárast o 72 percent.

Takže nie je žiadne prekvapenie, že Neverland je len jedným z mnohých nehnuteľností amerických celebrít, ktoré má v ponuke práve Luxify špecializujúca sa na ázijskú klientelu.

Nedávno sa na jej webe objavil tiež dom basketbalové hviezdy Michaela Jordana, ktorý sa snaží nehnuteľnosť predať už niekoľko rokov.

01 - Modified: 2007-11-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: My a Ján Antonín? Učíme sa zabúdať
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 21:45