StoryEditor

Nová éra biznisu. Investorom riadia hackeri

02.06.2014, 16:30
Autor:
finfin
Hackerské združenie Anonymous sa pustilo do vôd doteraz vyhradeným profesionálnym brokerom.

Analytická bunka hnutia skrývajúceho sa za maskou Guya Fawkesa vydala svoje prvé investičné odporúčanie na nákup akcií. Informuje o tom portál E15.

Hoci Anonymous Analytics vo svojom reporte zdôrazňujú, že pre poskytovanie investičného poradenstva nemajú licenciu, analýza až na niekoľko kreslených vtipov pripomína štandardnú prácu maklérov či bankových analytikov. Materiál ctí kľúčové "firemné" hodnoty, autor tak zostáva nemenovaný.

Doteraz experti bez mena len tu a tam upozornili na podvodné alebo korupčné správanie firiem, ktorých akcie sa obchodujú na zámorskej burze. Akcionárov tak varovali pred blížiacim sa znehodnotením ich podielov. Tentoraz išli ďalej a ponúkli investorom atraktívne sústo. Experti Anonymous vsádzajú na rast akcií mediálnej spoločnosti Demand Media (DMD). Investori ich vraj prehliadajú a s cenou okolo piatich dolárov sú za babku. Za rok majú stáť bezmála 11 dolárov, čo znamená výnos takmer 140 percent.

"Svet je neuveriteľne deprimujúce miesto, ak neustále len odhaľujete podvody. Preto sme využili svoje schopností a rozhodli sa aplikovať svoje know-how aj v disciplíne vyhľadávania investičných príležitostí," vysvetľujú svoj ​​krok analytici Anonymous.

"Oficiálni" analytici: Akcie Demand Media zostanú na mieste

Anonymous stojí v opozícii k profesionálnym brokerom. Makléri s licenciou si totiž o akciách Demand Media myslia pravý opak. Podľa konsenzu šestice "oficiálnych" analytikov hodnotiacich túto akciu má DMD v najbližších dvanástich mesiacoch zhruba zostať na svojom.

Mediálna firma spoluzaložená v roku 2006 bývalým šéfom MySpace Richardom Rosenblattom vstúpila na burzu presne pred tromi rokmi, a to s kurzom okolo 20 dolárov za akciu. Investori ale zaplakali nad zárobkom, ktorý sa nedostavil. Akcie sa krátko po uvedení na trh prepadli hlboko pod upisovaciu cenu, kde zotrvali až do súčasnosti.

O tom, že Anonymous je značka, ktorá dokáže na Wall Street ťahať za nitky, svedčí fakt, že akcie DMD od publikácie odporúčania počas dvoch dní posilnili o tri percentá. Či sa na raste ceny akcie obohatili aj členovia hnutia, zostáva vzhľadom k podstate práca Anonymous vo hviezdach.

 

DMD by Shawn Wilson

 

 

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-19 22:00:30 - Feat.: - Title: Bieloruskí hackeri útočili na závod na výrobu hnojív, aby vyvinuli tlak na vládu 03 - Modified: 2024-04-19 07:11:04 - Feat.: - Title: Prvotná reakcia bola prudká. Po izraelskej odvete proti Iránu zlato vyskočilo na rekord, bitcoin sa prepadol 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: „Pažravosť“ investorov po virtuálnej mene rastie. No hrozí jej negatívny ponukový šok a zdraženie
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:05