StoryEditor

Prvý milión zarobil pred tridsiatkou, teraz radí ľuďom, ako na to

30.09.2014, 07:51
Autor:
hašhaš

Ako si zabezpečiť bohatstvo ešte v mladosti? Na túto otázku sa snaží vo svojom článku prísť Aaron Pitman, ktorý svoj prvý milión zarobil ešte pred tridsiatkou. "Žial, nepoznám zázračnú tabletku ani gombík, ktoré by vám zabezpečili okamžitý úspech," začína svoje vysvetlenie na stránke Mashable.com.

Na úvod je podľa milionára dôležité držať sa jednoduchého pravidla: 10-tisíc hodín na zvládnutie čohokoľvek. „To znamená žiadne párty na internáte, aby ste mohli noci tráviť vymýšľaním svojho biznisu so skupinou podobne šialených snaživcov," popisuje Pitman. Rovnako ako jeho trinásť spolužiakov strávil roky na vysokej škole tvrdou prácou a získavaním nových schopností.

"Viem, že ak naozaj chcete a tvrdo pracujete, môžete sa stať bohatými dosť skoro," myslí si zakladateľ RA Domain Capital s tým, že pridal niekoľko tipov, ktorými sa to dá dosiahnuť.

Priznanie a útok

Keďže ste mladý, mnoho ľudí bude vidieť vek ako váš najväčší hendikep. Opak je však pravdou, veľmi jednoducho sa môže stať vašou najvýraznejšou výhodou," popisuje s vysvetlením, že rokujete s ľudmi, ktorí sa chcú dostať do online sveta, ale jednoducho nevedia, ako na to. Práve vtedy hľadajú niekoho, kto je pripravený a motivovaný a čo je najdôležitejšie, niekoho, kto vyrástol obkolesený technológiami a pozná trh.

Aby mohol vek využiť vo svoj prospech, vymyslel si Pitman stratégiu "priznanie a útok". Zjednodušene ide o to, že svojmu partnerovi vysvetlí, že napriek nízkemu veku má balíček schopností, ktoré on hľadá. Potom prichádza útok. Pitman v tomto momente vracia konverzáciu na druhú stranu a presvedčí ju, že práve jeho služby sú to, čo potrebuje.

Úspech určujú vzťahy
Ukáž mi tvojich priateľov a ja ti poviem, kto si," toto porekadlo platí podľa podnikateľa aj v biznise. A preto, ak sa obklopujete úspešnými ľuďmi, je veľká šanca aj na váš úspech. Okrem toho, že ich úspechy ženú vpred aj vás, vďaka vašim známym rozširujete rýchlo svoju profesionálnu sieť.

"Spolupracoval som s NFL (americká futbalová liga pozn. red.) a zoznámili ma s bývalým hráčom, ktorý mal výrazný vplyv v tomto odvetví. Porozprávali sme sa o našich názoroch na biznis a rýchlo sa stali priateľmi," opisuje svoj cestu Pitman. "Jedného dňa ma tento futbalista zavolal na párty, kde som sa stretol mnoho úspešných a vplyvných ľudí a dlho som sa rozprával s tenisovou hviezdou."

Spájanie sa s tými správnymi ľuďmi je preto podľa Aarona extrémne efektívne na to, aby ste odhalili, ako sa dopracovať k vlastnému úspechu.

Zdroj: Mashable.com


Kto je Aaron Pitman
Aaron Pitman je investorom do startupov, milionár a zakladateľ a partner v RA Domain Capital - firme, ktorá ponúka online služby.

 

01 - Modified: 2006-10-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Báleš ostáva rektorom
01 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 02 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 03 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 04 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 05 - Modified: 2024-04-05 08:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát zistil, že má na účte 1,8 miliardy navyše. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali ani čo s nimi robiť
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 15:35