StoryEditor

Ako sa stať milionárom? Tu je sedem rád

14.03.2015, 23:00
Americký spisovateľ Jim Carthcart vyspovedal stovku boháčov, aby zostavil návod na úspech.


Vo svetovom biznise sa o slovo hlási ďalší expert na budovanie úspechu. Ako inak, opäť zo Spojených štátov. Americký rečník a spisovateľ Jim Carthcart sa už vo svojej domovine presadil ako zručný podnikateľ. Teraz prináša sedem rád pre všetkých, ktorí sa chcú vlastnými silami vypracovať na milionárov. Pozrite si základné princípy budovania miliónového majetku podľa Carthcarta. Nejde pritom o výplod jeho fantázie, ako tomu často býva pri knihách typu „viem ako zbohatnúť“. Rady sú postavené na poznatkoch, ktoré Cathcart získal počas rozhovorov s milionármi. Server Huffington Post hovorí, že ich vyspovedal až sto.

1. Postaviť úspech na zámere
Ani jeden z biznismanov, ktorých spovedal Cathcart, neprišiel k úspechu „na slepo“. Vedome vynakladali úsilie na dosiahnutie konkrétneho cieľa. A keď si už nejaký cieľ vytýčili, išli za ním kým ho nedosiahli.

2. Učiť sa, učiť sa, učiť sa
Všetkých sto milionárov bez výnimky sa celoživotne vzdelávali. Či už čítali relevantnú literatúru, chodili na odborné prednášky, alebo konzultovali a radili sa so skúsenejšími ľuďmi.

3. Otvoriť sa zmene
Úspešní podnikatelia si vedeli nájsť chvíľku, aby sa zamysleli nad sebou, svojimi zvykmi a správaním sa. Snažia sa identifikovať, čo na sebe treba zmeniť. A aj to zmenili v mene  urýchlenia dosahovania úspechu.

4. Nespoliehajte sa len na seba
Zaujímavé je, že žiaden z dopytovaných milionárov sa k svojmu bohatstvu nedopracoval iba vlastnými silami. Namiesto toho, aby sa snažili byť nezávislými „samotárskymi vlkmi“, radšej stavili na spájanie sa s ľuďmi tak, aby čo najviac využili svoj talent.

5. Stavte na svoje silné stránky
Milionári podľa zistení Cathcarta naplno využívajú a rozvíjajú svoje silné stránky. Nemrhajú časom a energiou, aby sa zdokonaľovali sa v oblastiach, v ktorých jednoducho nie sú dobrí. Sú však schopní priznať si svoje slabosti.

6. Buďte veľkorysí a podeľte sa so svojim poznaním
Úspešní biznismeni neváhajú podeliť sa so svojimi skúsenosťami a znalosťami. Avšak neplatí to pri lenivcoch. Čas investujú do ľudí, pri ktorých vidia snahu urobiť si svoju prácu načas a poriadne.

7. Výhodu majú „dobrí“ ľudia
Cathcartovo bádanie ukázalo, že milionárov vníma ich okolie ako sympatických a dôveryhodných ľudí. „Je to ten typ ľudí, ktorým by ste zverili aj svoje deti,“ uzatvára samotný autor odporučení.

01 - Modified: 2007-04-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Milosť pre Švajčiara
01 - Modified: 2023-11-23 10:30:00 - Feat.: - Title: Američan žil v mobilnom dome bez televízora či počítača. Po smrti vyšlo najavo, že bol milionár a všetky peniaze odkázal mestu 02 - Modified: 2023-11-02 09:51:37 - Feat.: - Title: Najbohatší mileniál si od prevzatia obrej spoločnosti pripísal svoju prvú „výplatu“. Dedič Red Bullu získal pol miliardy eur 03 - Modified: 2023-07-10 08:30:00 - Feat.: - Title: Self-made milionár sa podelil o radu pre mladých ľudí. Ak chceš mať kopu peňazí, musíš urobiť túto konkrétnu vec 04 - Modified: 2023-05-30 13:16:48 - Feat.: - Title: Vodič autobusu vyhral v lotérii rovný milión, keď čakal na kebab. Ďalší deň prišiel normálne do práce 05 - Modified: 2023-02-20 23:01:30 - Feat.: - Title: Odísť na dôchodok s miliónom eur na účte? Začať sporiť stačí aj vo veku tridsať rokov (infografika HN)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 03:25