StoryEditor

Banky vám nezarobia. Úroky stále padajú

17.05.2013, 00:04
Pokles úrokových sadzieb termínovaných vkladov v bankách neprestáva.

Pokles úročenia termínovaných vkladov nespomaľuje. Zatiaľ čo v marci znížilo sadzby na termínovaných vkladoch celkom sedem bánk, rovnaký počet bánk už stihlo znížiť úročenie aj v priebehu mája a to ešte mesiac zďaleka nekončí.

Posledné znižovali sadzby Prima Banka, Tatrabanka a J&T Banka. Prima Banka znížila ročné a dvojročné vklady, napriek tomu sa banka udržiava na popredných pozíciach v porovnaní všetkých bánk. Tatrabanka znížila polročné aj ročné vklady a aktuálne obsadzuje v porovnaní bánk posledné priečky. Sadzby znížila aj J&T Banka, konkrétne na vkladoch s viazanosťou od jedného do päť rokov. Banka však naďalej vedie rebríčky úročenia. J&T Banka ponúka pre nových klientov vklady v minimálnej výške 10 000 eur.

Sledovať naďalej vývoj úročenia termínovaných vkladov bude zaujimavé aj z pohľadu vývoja hlavnej sadzby Európskej centrálnej banky (ECB). ECB začiatkom mája znížila kľúčovú sadzbu z 0,75% na 0,50% p.a. Nedá sa vylúčiť, že tento pokles sa skôr alebo neskôr čiastočne premietne aj do úročenia vkladov.

Porovnanie termínovaných vkladov podľa www.FinancnaHitparada.sk:

Zdroj: www.FinancnaHitparada.sk

Aktualizácia dňa 16.5.2013

Maroš Ovčarik

finančný expert Finančná Hitparáda

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 05:29