StoryEditor

Barroso sa zúčastní na stretnutí Bilderberg

05.06.2013, 11:46
Autor:
TASRTASR

Predsedu Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso, rovnako ako aj podpredsedníčka EK a komisárka pre spravodlivosť Viviane Redingová sa vo štvrtok zúčastnia stretnutia skupiny Bilderberg v Británii.

Informáciu dnes priniesol európsky internetový denník EUobserver s odvolaním sa na informácie z webových stránok tejto organizácie. V oficiálnom pracovnom kalendári predstaviteľov Európskej komisie toto stretnutie nie je uvedené.

Skupina Bilderberg (Bilderberg Group) je často kritizovaná za to, že obsah rokovaní jej účastníkov je prísne tajný. Na webovej stránke je uvedené iba toľko, že štvrtková konferencia, ktorá sa toho roku uskutoční v meste Watford na východe Anglicka, sa bude zaoberať otázkou pracovných miest, nešpecifikovaných právnych nárokov a dlhov.

Skupina Bilderberg je každoročná, utajená a neoficiálna konferencia 120 až 150 najvplyvnejších ľudí z oblasti politiky, bankovníctva, priemyslu, médií a vzdelávania.

Prvé stretnutie sa uskutočnilo medzi 29. a 31. májom 1954 v hoteli Bilderberg neďaleko Arnhemu v Holandsku. Konferencia sa každý rok koná na inom mieste vo svete.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 16:40