Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
06.05.2016, 00:00

Lacné pečivo stráca kvalitné suroviny

Slovenskí pekári sa vraj musia prispôsobovať cenám, ktoré sú obchodné reťazce ochotné platiť za ich pekárenské výrobky.

Lacné pečivo stráca kvalitné suroviny
Zdroj: Flickr

Makové pečivo s minimálnym obsahom maku, oškvarkové pagáče bez oškvarkov alebo tvarohový koláč len jemne potretý tvarohom. V mnohých obchodných reťazcoch bežný štandard. Pekárov k takémuto šetreniu nútia ceny, za ktoré ich výrobky odkupujú obchodné reťazce. Tie sa však bránia. Podľa nich sú ceny výsledkom dohody.

Šetria na surovinách
Podľa predsedu Únie priemyselných pekárov Slavomíra Moravčíka sú ceny pekárenských výrobkov dlhodobo podhodnotené. Pekári preto hľadajú spôsoby, ako šetriť. Pre

Nenechajte sa obmedzovať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom Hospodárskych novín. Pokiaľ chcete získať neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu hnonline.sk, predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.