Youtube
StoryEditor

"Na boj s hyenou." OVB žaluje študenta, ľudia mu poslali tisíce eur

26.08.2016, 12:00
Autor:
chocho
Český študent natočil kontroverzný film, na prípad reaguje aj slovenská vetva OVB.

Český študent dokumentaristiky natočil film, ktorý zobrazuje firmu OVB Allfinanz nie vo veľmi dobrom svetle. Spoločnosť proti nemu podala žalobu a požaduje od neho sumu, ktorá môže byť pre študenta likvidačná. Keď sa o tento prípad začali zaujímať médiá, našlo sa veľa ľudí ochotným mu pomôcť.

Spoločnosť OVB, ktorá sprostredkuje finančné poradenstvo, podala proti mladému tvorcovi Jakubovi Charvátovi žalobu na ochranu povesti a chce od neho odškodné 100 tisíc českých korún. Charvát si tak musel na právnu obranu zarábať po brigádach.

Peniaze a pozdrav zo Slovenska

Prípad mladíka však nenechal ľudí chladnými a zdvihol vlnu solidarity. A to dokonca nielen v Česku, ale aj na Slovensku. Charvát si zriadil transparentný účet, na ktorý mu chodia príspevky od ľudí.

"Vôbec som takú odozvu nečakal. Potešilo ma to a zaskočilo nepripraveného," povedal mladý režisér pre server Lidovky.cz pred pár dňami. "Rád ich pomoc využijem, musím ale zaviesť transparentný účet, aby ľudia vedeli, čo sa s peniazmi deje," uviedol Charvát.

Peniaze na účet začali Charvátovi chodiť 23. augusta, za necelé tri dni mu ľudia poslali 168 038 českých korún (vyše 6 200 eur). Najväčšia čiastku, ktorá mu bola doteraz poslaná, bolo 20-tisíc českých korún.

Ľudia mu spolu s peniazmi posielajú aj rôzne odkazy. Okrem pochvalných správ či povzbudzovania dostal Charvát aj pozdrav zo Slovenska. "Na boj s hyenou," poslal okrem sumy aj odkaz jeden z prispievateľov.

OVB: Charvát je bývalý neúspešný spolupracovník

Na prípad reagovala aj OVB Allfinanz Slovensko. "Video, o ktorom hovorí článok, je hrubo skreslená účelová kompilácia záberov," píše sa v stanovisku. Zároveň slovenská odnož OVB tvrdí, že video neposkytuje relevantný obraz o spôsobe práce finančných sprostredkovateľov OVB. "Dokument rozhodne nie je o celkovom pohľade na finančné sprostredkovanie, ide o jednostranne zmanipulovaný, nevyvážený, účelovo zostrihaný a neobjektívny záznam."

Charvátove „účelové video“ podľa stanoviska OVB Allfinanz Slovensko uráža drvivú väčšinu finančných sprostredkovateľov, pretože nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Ďalej v stanovisku Charvát je v stanovisku označený za bývalého neúspešného spolupracovníka OVB.

"OVB je klasický obchodný tím"

O praktikách OVB Allfinanz Slovensko sme sa rozprávali aj s jej krajským riaditeľom Jánom Jánošíkom.

"Náš princíp voči klientovi je budovať jeho majetok," vyhlásil v rozhovore Jánošík. OVB je podľa jeho slov vo finančnom sprostredkovaní lídrom na slovenskom trhu.

"Je to klasický obchodný tím," odpovedal Jánošík na otázku, či v prípade OVB nejde o princíp pyramídovej hry a zdôraznil, že nových ľudí treba zapracovať. Celý rozhovor si môžete pozrieť tu:

01 - Modified: 2022-05-06 07:41:36 - Feat.: - Title: Banky sa nikdy nesprávali ako teraz, tvrdí expert. Radí, ako získate výhodnejší úrok 02 - Modified: 2022-03-11 10:08:39 - Feat.: - Title: Praktiky spoločnosti Profit Swiss v telefonickom rozhovore 03 - Modified: 2022-01-27 17:09:12 - Feat.: - Title: Vyskúšala si život bez domova: Je ponižujúce, keď musíš ísť za kríky. Poburuje to aj ľudí 04 - Modified: 2021-12-27 10:07:17 - Feat.: - Title: VIDEO 24 hodín v slovenskej nemocnici: Šokujúci dokument, ktorý by si mal pozrieť každý antivaxer 05 - Modified: 2021-10-15 06:28:03 - Feat.: - Title: Vyháňanie diabla alebo utláčanie ľudských práv? Dokument Boj so Satanom ti ukáže exorcizmus v Poľsku
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 16:38