StoryEditor

Vytvoril som tisíc druhov čokolád

28.12.2016, 23:00
Majiteľ firmy Zotter Schokoladen Manufaktur a rakúsky EY podnikateľ roka Josef Zotter pre HN.

Na trhu sú aj čokolády s označením Alpenmilch, ktoré Alpy nikdy nevideli, tvrdí Zotter.

V domovskom Rakúsku ste dostali prezývku čokoládový kráľ. Osobne sa podieľate na vývoji netradičných druhov čokolád, ktoré potom vaša spoločnosť vyrába. Čo je pre vás hlavnou motiváciou v tomto biznise?
Predovšetkým je to pre mňa spôsob, ako môžem urobiť radosť druhým ľuďom. Rád inovujem, vymýšľam nové chute. Neustále sa pozerám na veci okolo seba, vnímam vône, ochutnávam. Nie je to vôbec ťažké. Inšpirácia je skutočne všade vôkol nás. Snažím sa zistiť, čo ľudia chcú a čo nové by sme im ešte mohli ponúknuť. Aj preto sme vytvorili čokolády, v ktorých sú kúsky hmyzu, rybích hláv a ďalšie nezvyčajné ingrediencie.

Vyrábate čokolády s hmyzom?
Áno. Máme v ponuke produkty, do ktorých špeciálnym procesom injektujeme kúsky rôznych chrobákov, cvrčkov či kobyliek. Samozrejme, sme si vedomí, že to nie sú čokolády, ktoré by mali radi všetci ľudia po celom svete. Robíme to pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové.

Vo svojich propagačných materiáloch tvrdíte, že produkujete 365 druhov čokolád...
Samozrejme, je ich oveľa viac. V našom závode máme novú linku, ktorú nazývame Mi-Xing bar. Je to akýsi čokoládový bar, na ktorom si môžete namiešať viac ako 20 miliárd druhov rôznych čokolád. Keď prídete do našej fabriky a použijete tento bar, za 20 minút môžete mať svoju vlastnú čokoládu. Máme počítačový program, ktorý pre vás urobí to, čo by ste za normálnych okolností nedokázali. Prirodzene, vývoj nových druhov čokolád nenechávame na počítač, ale pracujeme na ňom osobne.

Viete spočítať, koľko druhov čokolád ste vytvorili vy osobne?
Počas svojho života som vytvoril určite viac ako tisíc druhov čokolád. Máme mnoho značiek s rôznymi príchuťami či malými biologickými čiastočkami. Keď ste už hovorili o počte 365 druhov, túto hranicu som si dal na začiatku podnikania ako cieľ, keď som chcel urobiť osobitnú čokoládovú príchuť na každý deň.

Koľko druhov produktov máte v oficiálnom predaji?
V našom obchode máme viac ako 500 druhov čokolád. Čo sa týka iných obchodov, do ktorých svoje produkty umiestňujeme, toto číslo sa pohybuje na rôznych úrovniach. Niekde majú 20 druhov, inde ich je 50, v špecializovaných predajniach dokonca vyše 200 druhov. Ale nikto nemá v kamennej predajni celé portfólio našej produkcie...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-04-03 12:23:18 - Feat.: - Title: APAS udelil za Wirecard pokutu nielen firne EY, ale aj jej audítorom 02 - Modified: 2023-04-03 09:58:43 - Feat.: - Title: Nemecký regulátor zakázal EY na dva roky vykonávať audit pre škandál Wirecard 03 - Modified: 2022-10-10 06:47:07 - Feat.: - Title: EY: Prečo je dôležité hovoriť o kybernetickej bezpečnosti? 04 - Modified: 2022-10-06 10:34:39 - Feat.: - Title: Spoločnosť EY vyhlasuje na Slovensku už sedemnásty ročník medzinárodnej súťaže EY Podnikateľ roka 05 - Modified: 2022-03-09 14:15:58 - Feat.: - Title: Branislav Cvik získal ocenenie EY podnikateľ roka 2021
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. apríl 2024 11:44