StoryEditor

Ak sa Európa spamätá, tieto akcie si musíte kúpiť

25.01.2015, 15:07
Autor:
finfin
Európa sa rozhodla. Začne tlačiť peniaze. Ak jej to vyjde a napodobní USA, akcie pôjdu hore. My vám prinášame päť takých, ktoré by ste mali nakúpiť.

Americký magazín USA Today zostavil rebríček akcií, ktoré by na odvážnych krokoch Európy mohli najviac zarobiť. Tento týždeň totiž ECB prekvapila. Ako vo štvrtok informoval náš portál FinWeb.sk, ECB nielenže vypočula volanie trhov a expertov o spustení ďalšieho nalievania peňazí do ekonomiky, ale aj poriadne prekvapila. „Nákup súkromných aj verejných cenných papierov dosiahne mesačne 60 miliárd eur. Plánujeme to vykonávať do konca roku 2016,“ vyhlásil šéf Európskej centrálnej banky Mario Draghi. Finančné trhy v eurozóne sa tak musia pripraviť na záplavu peňazí. Tá pred pár rokmi naštartovala aj americké akciové trhy. Tie následne rástli o desiatky percent. Práve toto je šanca pre investorov.

Ak krokom ECB veríte, toto sú akcie, ktoré na tom môžu najviac zarobiť:

1. Ryanair Holdings

Pumpovanie peňazí môže rozprúdiť cestovanie ľudí v Európe za biznisom aj voľným časom. Toto by mal byť podľa USA Today jeden z najväčších dôvodov pre rast leteckej dopravy. Tá bola jednou z najväčších ťahúňov americkej ekonomiky po skončení recesie. Magazín v rebríčku odporúča práve Ryanair, keďže ide o jednu z najväčších európskych aeroliniek.

2. ICON Plc

Ak sa ekonomika naštartuje, pozitívne to vplýva aj na výskum. Podľa vzoru USA majú veľkú šancu uspieť testy pre farmaceutické firmy. Jedným z hlavných favoritov je podľa USA Today práve ICON Plc. Tá zabezpečuje monitorovanie, analýzu a manažovanie pre tento biznis. Patria medzi top hráčov v tomto segmente.

3. Luxottica Group SpA

Ak sa európska ekonomika zotaví, táto firma s luxusnými výrobkami v oblasti optiky môže na tom zarobiť. Jej zakázníci sú z veľkej miery aj v Európe, čo tejto talianskej značke môže pomôcť. Ak bude plán ECB úspešný, nemali by na tom stratiť jej investori.

4. Daimler AG

Stále nie je neskoro ani na investície do automobilového priemyslu. Po napumpovaní americkej ekonomiky boli práve automobilky tie, ktoré na tom zarábali. Po zložitom období sa tak na výslnie dostali opäť automobilky ako Ford. USA Today si vybrali ako top favorita v Európe práve Daimler, ktorý stojí za ikonickou značkou Mercedes-Benz.

5. Intercontinental Hotels

Vyše 4700 hotelov vo viac ako 100 krajinách. Toto má byť jeden z favoritov, ktorí na európskom pláne môžu zarobiť. Oživovanie ekonomiky môže tlačiť na zvyšovanie cien v hoteloch a tiež bude zrejme pozitívne vplývať na obsadenosť.

 

01 - Modified: 2024-04-24 18:00:00 - Feat.: - Title: Nášľapné míny nadmerne stimulovanej superveľmoci 02 - Modified: 2024-04-24 11:07:07 - Feat.: - Title: Tí, ktorí mu verili, dnes plačú. Ako nesadnúť Muskovi na lep 03 - Modified: 2024-04-22 11:04:49 - Feat.: - Title: Špekulanti na Wall Street si uvedomili, čo bude nasledovať​ 04 - Modified: 2024-04-22 08:58:22 - Feat.: - Title: Vyššie sadzby po dlhší čas sú späť 05 - Modified: 2024-04-22 11:29:29 - Feat.: - Title: Máte voľných 10, 100 alebo tisíc eur? Pri tisícke by vaša rezerva mala byť aspoň šesťtisíc eur, tvrdí expert
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financne-trhy, menuAlias = financne-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 03:57