Na jesennom stretnutí hotelierov diskutovali sprava Miroslav Spišiak, Jana Jančulová a Iveta Trusková.Peter Mayer
StoryEditor

Hotelierom chýbajú informácie o škandáloch

07.11.2017, 22:07
Dosah nebezpečných výrobkov je aj v hoteloch a reštauráciách.

Fipronilové vajcia, konské či opičie mäso, alebo mlieko, ktoré sa viac podobá vode. Toto sú potravinové škandály, s ktorými sa musia pasovať aj majitelia hotelov, penziónov, reštaurácií či sami predajcovia. Práve kauzy a ich dosah na reštauračné služby boli jednou z tém na Jesennom stretnutí hotelierov konferencie Horeca, ktorú pripravili Hospodárske noviny v spolupráci so Zväzom hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky.


Odhalí len škandál
„Potravinové škandály tu boli aj dávno predtým, len sa o nich nehovorilo. Napríklad dojčenská výživa, dojčenské mlieko,“ hovorí víťazka súťaže Hotelier roka 2017 Sylvia Holopová. Podľa nej súvisia s etikou podnikania aj dodávateľov, ktorí napríklad prebaľujú mäso. To, že sa vo výrobkoch ocitávajú aj iné druhy mäsa, potvrdil na konferencii odborník v potravinárstve Miroslav Spišiak. „Konské mäso sa odjakživa používalo a aj sa použ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-29 14:44:22 - Feat.: - Title: Vybudovanie móla pre pomoc pri Gaze bude stáť 320 miliónov dolárov, zapojí sa tisíc ľudí 02 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 03 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby 04 - Modified: 2024-04-17 12:03:13 - Feat.: - Title: Slovensko reaguje na nové európske štandardy. Steelka vytvorila špeciálny tím, na vlne sú aj banky 05 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
01. máj 2024 17:32