StoryEditor

Ruskov plán sa rezortu financií nepáči

05.04.2005, 00:00

Minister hospodárstva Pavol Rusko včera prezentoval akčný plán, ktorý má nadväzovať na vládou nedávno prijatú Stratégiu konkurencieschopnosti. Ministerstvo financií však s materiálom nie je spokojné a dá mu ho prepracovať.
Rusko pre HN reagoval: "dosť ma to pobavilo, počkáme si na dôvody. "Akčný plán má byť jednoduchý, nemá okruh problémov rozširovať," vysvetlil hovorca ministerstva financií Peter Papanek.
Rusko včera označil za jednou z priorít znižovanie odvodového zaťaženia. Zdôraznil aj potrebu stavať priemyselné parky. Do konca volebného obdobia sa ich má vybudovať 15. "Ide o to aby sa neopakovala situácia ako v októbri 2003, keď prejavil záujem veľký investor -- Kia a my sme pre neho nevedeli nájsť priestor s vyrovnanými pozemkami," vysvetľuje Rusko.
Vyslovil obavu, že investičný záujem o Slovensko môže o dva roky ochabnúť, lebo nastúpi Rumunsko a Bulharsko. Pre udržanie konkurencieschopnosti sa podľa Ruska treba starať o ľudské zdroje. Sem patrí vzdelanie, zdravotníctvo, kultúra a šport.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 12:31