StoryEditor

Datalan viac ako strojnásobil zisk

06.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Datalan, ktorá je poskytovateľom konzultačných a integračných služieb v oblasti infokomunikačných technológií, dosiahla vlani obrat 886,7 milióna korún. Tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb vzrástli o desatinu na 191,7 milióna. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Miroslav Melicherčík.
Zisk Datalanu sa vlani zvýšil o 222 percent na 30,38 milióna. Pridaná hodnota vygenerovaná spoločnosťou vzrástla oproti roku 2004 o 37 percent na minuloročných 122,1 milióna. Obchodná marža sa zvýšila o 68 percent na 71,5 milióna. "V rámci stratégie firmy sa kladie dôraz na zvyšovanie pridanej hodnoty," konštatoval Melicherčík s tým, že rok 2004 bol pre Datalan jedným z najúspešnejších a pozitívny trend vo firme pokračoval aj vlani.
"Cieľom firmy na ďalšie obdobie bude zlepšovanie pomerovej stránky hospodárskeho výsledku a pridanej hodnoty k výške obratu," konštatoval generálny riaditeľ spoločnosti s tým, že v tomto roku by Datalan chcel dosiahnuť vyššie zisky a tržby ako za minulý rok. Datalan vlani zamestnával 138 pracovníkov, čo predstavuje medziročné zvýšenie o 11 percent. Pod nárast sa podpísal aj vznik divízie softvérového riešenia.
Spoločnosť Datalan sa na slovenskom trhu infokomunikačných technológií profiluje ako systémový integrátor a konzultant infokomunikačných riešení. Zákazníkmi Datalanu sú významné slovenské spoločnosti z oblasti telekomunikácií, priemyslu, finančné inštitúcie a organizácie verejného sektora. Základné imanie spoločnosti je v súčasnosti deväť miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 08:57