StoryEditor

Veda a odpady

16.02.2006, 23:00

Stretnutie odborníkov z oblasti recyklačných technológií, minimalizácie tvorby odpadov a bezpečného ukladania odpadov bude hlavným cieľom 3. medzinárodnej konferencie, ktorú na 20. -- 22. júna 2006 na Štrbskom Plese pripravuje Katedra neželezných kovov a spracovania odpadov Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach.
Vedecké podujatie pod názvom Odpady -- Druhotné suroviny III sa podľa informácie profesora Tomáša Havlíka sústredí najmä na výmenu poznatkov a skúseností z oblasti úpravy, spracovania, manipulácie a recyklácie odpadov a druhotných surovín, ako aj na teoretické, praktické, environmentálne, ekonomické a legislatívne aspekty.
Konferencia sa zameria na zdroje, monitoring, zber a charakterizáciu odpadov a druhotných surovín, recykláciu a spracovanie tuhých odpadov s obsahom neželezných kovov, železa, ušľachtilých kovov a kompozitných materiálov. Ďalej aj na spracovanie priemyselných odpadov (trosky, stery, popoly, úlety, kaly), spracovanie autovrakov, elektronického šrotu, plastov, stabilizáciu odpadov, dizajn a projektovanie závodov na spracovanie odpadov, zariadenia a stroje pre zber, manipuláciu a spracovanie odpadov, nové smery v spracovaní a úprave odpadov, biometódy v spracovaní odpadov, ako aj na ekonomické aspekty a analýzu procesov pri spracovaní a využití odpadov a druhotných surovín, legislatívne otázky v oblasti nakladania s odpadmi a prezentáciou firiem a technológií na spracovanie odpadov a druhotných surovín. Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., http://www.tuke.sk/hf-knkaso/waste

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 05:08