StoryEditor

Fórum odpadov

16.03.2006, 23:00

Aj odpady majú svoje fórum. Špecializovaná a najväčšia ekologická výstava na Slovensku sa uskutoční 2. -- 5. mája 2006 vo výstavnom areáli v Banskej Bystrici. Cieľom 2. ročníka výstavy o recyklácii a zhodnotení odpadov R. I. S. (Recyklácia + Inovácia + Separácia) je predstaviť ponuku produktov a služieb na riešenie odpadových záťaží.
V tomto roku sa okrem minuloročných vystavovateľov podelia o svoje skúsenosti podnikateľské subjekty nielen zo Slovenska, ale i zo zahraničia. Svoju účasť potvrdili napríklad firmy a organizácie: Envidom, Etalux, Destroy; Konsip, Krasplast, Austrowaren Alphapack, EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen, MACH Trade, Kovod Recycling, Peter Bolek -- EKORAY a ďalšie.
Hlavným odborným programom bude konferencia Inovatívne a najlepšie dostupné techniky zhodnocovania odpadov, na ktorú nadväzujú špecializované semináre a workshopy so spoločnou témou Odpad ako poklad. Ďalšími sprievodnými podujatiami budú súťaže pre obce v zhodnocovaní odpadov a Recyklačný čin roka 2005. Počas výstavy sa bude konať 2. ročník súťaže Najlepšia prezentácia dosiahnutého pokroku v recyklácii a zhodnocovaní odpadov.
Na prvom ročníku získala hlavnú cenu firma Kuruc Company za komplexné riešenie závažnej ekologickej problematiky s väzbami na environmentálnu výchovu. Čestné uznania dostali: firma Detox v oblasti odpadových olejov, firma Elektro Recycling za riešenie problematiky v oblasti elektroodpadov, občianske združenia Priatelia Zeme -- CEPA, Poniky a SPZ Košice za výrazný prínos v oblasti environmentálnej výchovy a poradenstva.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
11. máj 2024 10:04