14.12.2006, 23:00

Liekom na stieranie regionálnych rozdielov sú najmä nástroje aktívnej politiky trhu práce, povedala na včerajšom HNClube štátna tajomníčka rezortu sociálnych vecí Emília Kršíková.

Zľava: riaditeľ Regionálneho obchodného centra Košice, Tatrabanka , a.s., výkonný sekretár RÚZ Ludvik Posolda, štátna tajomníčka MPSVR SR Emília Kršíková, šéfredaktor Hospodárskych novín Tomáš Kurtanský.

Jozef Ferencz, živnostník a importér vozidiel Ssang Yong : "Zaoberám sa špeciálnou strojárskou výrobou pre športové autá a deväťdesiat percent produkcie vyvážam. Mám však problém dostať sa k akejkoľvek forme pomoci. Pre banky som nezaujímavý a prístup k akejkoľvek inej podpore je zložitý a nejasný. Aby sa vyrovnali regionálne rozdiely asi by Košice skutočne mali byť hlavným mestom."



Ondrej Bolaček, ekonomický riaditeľ spoločnosti Siderit Nižná Slaná: "Prečo by sa dopravná infraštruktúra nemala budovať aj z východu na západ? Južný ťah potrebuje jediný cestný tunel podpod Sorošku. Hovorí sa o tom už roky, ale nič sa nedeje. Máme kapacity, ktoré by to zvládli, no musíme ich vyťažovať vzahraničí."

Juraj Dančišin, generálny riaditeľ Eurovia-Cesty: " Máme program podnikateľských štipendií, financovaný z vlastných zdrojov, ktorými podporujeme vzdelávanie vybraných študentov. Snažíme sa takto vychovávať a udržať si ľudí. Prečo by sa nedali nasmerovať podporné finacie aj na takéto adresné úlohy? Je predsa známe, že v nasledujúcich štyroch rokoch bude v stavebníctve chýbať okolo jedenásť tisíc ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
01. máj 2024 19:59