StoryEditor

Na trh sa dostala potravina s nebezpečnou látkou. Karcinogén prekročil povolený limit 2,5-násobne

15.11.2021, 23:00
Do slovenskej prevádzky bol z Ekvádora dovezený kakaový prášok s vysokým obsahom kadmia.

Fajčiari a vegetariáni. To sú podľa Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín skupiny, ktoré do svojho tela prijímajú najviac kadmia. Kov, ktorý Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny klasifikovala ako karcinogén, sa totiž okrem vzduchu či vody nachádza aj v pôde. Do tej sa dostáva prostredníctvom priemyselných hnojív. K plodinám vrátane tabakových listov či potravín rastlinného pôvodu mu tak chýba už len krôčik.

Dobrou správou je, že ľadviny a pečeň, v ktorých sa kadmiu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-14 13:00:53 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku lacnejú. Tento trend by mohol pokračovať, predpovedajú analytici 02 - Modified: 2024-05-17 13:42:34 - Feat.: - Title: Plány Biedronky na Slovensku sa pohli. V hre je prvých osem lokalít, aj satelit pri Bratislave 03 - Modified: 2024-05-17 13:36:57 - Feat.: - Title: Ako sa posledné dni menili ceny? Obchody dali na jednu stranu mlieko či syry, na druhú čokoládu a sladkosti 04 - Modified: 2024-05-14 08:57:34 - Feat.: - Title: Inflácia je najnižšia za posledné tri roky, zvýšilo ju vládne opatrenie. Rast cien potravín sa zastavil 05 - Modified: 2024-05-11 12:30:00 - Feat.: - Title: Čoraz viac ľuďom sa v dospelosti objavuje alergia na potraviny. Čo sa to s nami deje a prečo je za tým aj prílišná hygiena?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 12:19