StoryEditor

Vysoké Tatry sú najatraktívnejšie

29.03.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR
Vysoké Tatry považuje za najatraktívnejší región Slovenska necelá polovica občanov. Pre pätinu opýtaných je atraktívnym Slovenský raj a pre desatinu Nízke Tatry.

Vysoké Tatry považuje za najatraktívnejší región Slovenska necelá polovica občanov. Pre pätinu opýtaných je atraktívnym Slovenský raj a pre desatinu Nízke Tatry. Za lákavé slovenské oblasti pokladajú respondenti aj Oravu, Bratislavu a Liptov. Potvrdil to výskum zameraný na atraktívnosť regiónov, ktorý vykonala spoločnosť TNS SK v novembri 2006 na vzorke 997 respondentov.
Najviac respondentov chodí na dovolenku za zábavou a kultúrnym vyžitím. Medzi ďalšie dôležité faktory výberu miesta dovolenky patria aj turistika, vychádzky do hôr a kúpele s možnosťou zdravotného relaxu. Ľudia prichádzajú do zaujímavých destinácií aj pre historické pamiatky. Niektorí Slováci radi navštevujú rekreačné oblasti, v ktorých majú možnosť športového vyžitia.
Na výber miesta dovolenky vplývajú okrem iného aj poskytované služby. Pre Slovákov sú rozhodujúce predovšetkým reštaurácie s dobrým výberom jedál, kvalitné ubytovanie v hoteli alebo v penzióne, flexibilnosť stravovania, ale aj bazén, fitnes a masáže. Zdá sa, že zdravý životný štýl sa dostáva do popredia aj v rámci dovoleniek.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 20:03