StoryEditor

Šéf slovenskej siete reštaurácií: V Spojených arabských emirátoch sme investovali už pol milióna eur

24.12.2021, 10:00
Jozef Bardík je zakladateľom konceptu Regal Burger. Spoločnosť budúci rok otvorí niekoľko prevádzok v arabskom svete a v pláne má aj ďalší rast.

V roku 2022 plánujete otvoriť 13 prevádzok v Spojených arabských emirátoch. V akom štádiu je to teraz?
Áno, otváranie 13 prevádzok máme naplánované na prvý kvartál budúceho roka. Osem prevádzok bude len rozvozových, s možnosťou take away. Zvyšných päť prevádzok, ktoré máme zatiaľ podpísané, sú aj v klasickom foodcourtovom formáte v Abú Zabí. Tieto všetky sú formálne podpísané, takže na nich už oficiálne pracujeme. Prevádzky v Abú Zabí sú vo výstavbe a v prípade rozvozových prevádzok dokončujeme posledné prípravy. Riešime zamestnancov a posledných dodávateľov tak, aby sme to všetko v januári mohli rozbehnúť.

Prečo ste sa rozhodli práve pre túto krajinu?
Pracoval som v Spojených arabských emirátoch a v Saudskej Arábii v rokoch 2008 až 2009, potom ešte párkrát neskôr, keď som robil v spoločnosti McKinsey & Company. Mám tam stále dobré vzťahy a po tých pár rokoch poznám miestny trh, čiže viem, že práve koncept ako Regal Burger tam môže fungovať a uspieť. Plánovali sme to relatívne dlho, vždy však bolo priveľa práce na prevádzkach Regal Burger a aj na ostatných našich značkách v stredoeurópskom priestore, ktoré sa ďalej rozširovali. Konečne sme však počas covidu mali viac kapacity dotiahnuť interné procesy a všetky nové projekty, ktoré sme rozbehli v rámci firmy. Vytvoril sa tiež priestor na to, aby sa časť nášho tímu sústredila na túto expanziu na Stredný východ.

Čiže základňa tam bude slovenská?
Áno, prednedávnom som sa odtiaľ vrátil. Zabezpečili sme pre našich dvoch manažérov byt a auto, takže sú plne funkční. Od začiatku januára máme na mieste troch ľudí vrátane mňa, ktorí by mali manažovať celý rozbeh. Prirodzene, zvyšok česko-slovenského tímu bude k dispozícii a podľa potreby budú do Emirátov prichádzať k jednotlivým otváračkám.

O akej veľkej investícii sa bavíme v prípade Spojených arabských emirátov?
V tejto prvej fáze to je niečo vyše pol milióna eur, no neplánujeme tam prestať rásť, takže aj investícia bude postupom času väčšia.

Vravíte, že miestny trh dobre poznáte. Aký je rozdiel oproti gastru na Slovensku?
Je špecifický najmä tým, že ľudia sú zvyknutí na rozvozy. Platformy, ktoré sú u nás skôr doplnkom, sú v Spojených arabských emirátoch podstatnou vecou. Väčšina ľudí pracuje vo výškových budovách, vonku je relatívne vysoká teplota, ťažko sa chodí na obedy. Nie je to príjemná prechádzka, ale skôr z núdze cnosť. Rozvoz obedov aj večerí je preto kľúčový, a preto s nimi aj...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-04-08 08:49:01 - Feat.: - Title: Slovenský Regal Burger predstavuje vegetariánsku novinku 02 - Modified: 2020-12-28 19:38:56 - Feat.: - Title: Počas krízy sme otvorili tri prevádzky 03 - Modified: 2020-12-10 18:54:32 - Feat.: - Title: Regal Burger plánuje začiatkom budúceho roka expanziu 04 - Modified: 2020-05-03 21:59:35 - Feat.: - Title: Majiteľ siete fastfoodov: Najhoršie je trápiť sa a nevedieť, či prežijete 05 - Modified: 2017-10-12 07:10:46 - Feat.: - Title: Od začiatku mali vypredané, dnes slovenské burgre chcú aj v Dubaji
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 06:06