StoryEditor

Japonské Makino preinvestuje v Bratislave 225 miliónov

23.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Nemecká spoločnosť Makino Europe, ktorá je súčasťou japonského koncernu Makino vyrábajúceho obrábacie stroje, plánuje do roku 2007 preinvestovať v Bratislave šesť miliónov eur, čo je približne 225 miliónov korún.
"V prvej etape plánujeme na ploche s rozlohou tritisíc štvorcových metrov vybudovať novú halu, ktorá bude slúžiť ako školiace a predajno-servisné stredisko obrábacích strojov Makino," uviedol Joachim Kostwein, generálny manažér stredoeurópskej divízie spoločnosti.
Prostredníctvom dcérskej spoločnosti Makino Bratislava plánuje investor vytvoriť v priebehu dvoch rokov 40 nových pracovných miest, ku ktorým neskôr pribudne ďalších tridsať.
Nový komplex, ktorý by mal v konečnej fáze zaberať plochu 15-tisíc štvorcových metrov, sa bude nachádzať v lokalite Zlaté piesky. "Týmto krokom chceme z budúceho bratislavského strediska vytvoriť centrum predaja japonských obrábacích strojov Makino pre celú strednú Európu," vysvetlil Kostwein.
Plánovaný obrat stredoeurópskej divízie Makino na budúci rok by mal predstavovať 5,5 milióna eur, čo však závisí od rozvoja výrobných aktivít v regióne. Podobné školiace a predajno-servisné strediská má spoločnosť Makino Europe ešte v Nemecku, Taliansku a vo Francúzsku.
Japonský koncern Makino patrí do prvej desiatky najväčších výrobcov obrábacích strojov na svete. Podnik sa zameriava na výrobu produkčných strojov a výrobných liniek, zvlášť pre letecký a automobilový priemysel, ako aj na produkciu strojov vyrábajúcich formy a nástroje. Svoje výrobky predáva okrem krajín Európy aj v Ázii a USA.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 08:44