StoryEditor

Asset management - VÚB

30.01.2008, 23:00

Marian Matušovič
predseda Predstavenstva VÚB Asset management
Jeho kariéra je spätá najmä s prácou pre VÚB banku. Po absolvovaní Matematicko-fyzikálnej fakulty Univerzity Komenského a Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity začal v roku 1993 pracovať v skupine VÚB. Pôsobil na rôznych pozíciách v oblasti investičných analýz, správy portfólií inštitucionálnych klientov, privátneho a investičného bankovníctva.
V roku 2000, keď sa začala pripravovať privatizácia banky, riadil divíziu investičného bankovníctva a stal sa členom Riadiacej komisie pre vstup strategického investora do VÚB. "Vidieť tento proces z pohľadu manažéra banky, investičného poradcu, čo bol JP Morgan, investora, ako aj vtedajšieho vlastníka - štátu, bolo zaujímavé a nedalo sa nezostať pri ďalších zmenách, ktoré nasledovali."
VÚB teda zostal verný aj po privatizácii. Od roku 2002 pôsobí v pozícii predsedu Predstavenstva VÚB Asset Management. Od toho istého roku je aj podpredsedom Predstavenstva Slovenskej asociácie správcovských spoločnosti a zároveň zastupuje Slovensko v predstavenstve európskej asociácie EFAMA. Spoločnosť, ktorú riadi, má 23 zamestnancov.
"Občas sa niekto pozastaví nad tým, prečo už 15 rokov pracujem v jednej finančnej skupine. Banka sa však neustále mení a ja mám možnosť podieľať sa na mnohých zaujímavých projektoch v rámci celej skupiny, učiť sa nové veci a spoznávať zaujímavých ľudí. K inšpiratívnym projektom určite patrila revitalizácia privátneho bankovníctva, založenie a rozvoj Dôchodkovej správcovskej spoločnosti VUB Generali, ale aj projekt distribúcie fondov Eurizon a Generali v retailovej sieti banky. A keďže Intesa Sanpaolo je jedným z najdôležitejších hráčov na európskom finančnom trhu s ambíciou ďalej posilňovať svoju pozíciu, určite prídu ďalšie zaujímavé príležitosti. Takže nie je žiadny dôvod na zmenu," konštatuje.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. máj 2024 15:38