StoryEditor

Tento rok je pre podnikateľov v príprave na euro kľúčový

18.11.2007, 13:10
Autor:
TASRTASR

Za kľúčový pre podnikateľskú sféru označila rok 2007 v súvislosti s prípravami na prijatie eura na Slovensku riaditeľka odboru Finančné a kapitálové trhy Všeobecnej úverovej banky (VÚB) Elena Kohútiková. Desiatky stretnutí, prednášok a prezentácií pre podnikateľskú sféru však ukazujú, že znalosť zatiaľ nie je dostatočná.
Podľa Kohútikovej podnikatelia na stretnutiach uvádzajú najmä tri dôvody tohto stavu. Chcú vedieť, či euro bude určite v stanovenom termíne prijaté a či sa preto oplatí investovať nemalé prostriedky do zariadení a softvérov súvisiacich s jeho zavedením. Podľa Kohútikovej to bude zrejme na prelome júna a júla budúceho roku. V každom prípade je to však neskoro, aby sa vtedy začali pripravovať.
Druhým dôvodom je chýbajúca legislatíva a tretím skutočnosť, že nemajú dostatok informácií. Preto VÚB, ale aj ostatné inštitúcie venujú práve tejto otázke mimoriadnu pozornosť. Banka pripravila brožúry s komplexnými informáciami určené prakticky všetkým vrstvám obyvateľstva vrátane podnikateľov v slovenčine a v maďarskom jazyku, pričom sú pripravení podľa požiadaviek aj na ďalšie jazykové mutácie vrátane rómskeho jazyka.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 07:39