StoryEditor

Hyundai potrebuje úver na závod v Rusku

27.04.2009, 09:44
Autor:
SITASITA
Najväčšia juhokórejská automobilka Hyundai Motor skúma možnosti na získanie úveru vo výške 250 mil. eur, ktoré spoločnosť potrebuje na financovanie svojho nového závodu v Rusku.

V pondelok o tom informoval člen vedenia juhokórejského autovýrobcu. Hyundai, spolu so svojou dcérskou spoločnosťou Kia Motors, začal stavať závod v Petrohrade už v júni minulého roku, pričom prvotná investícia bola vo výške 330 mil. eur. Továreň v Rusku mala začať vyrábať v januári 2011, pričom do konca roku mal objem výroby dosiahnuť 100 tis. automobilov.

V januári tohto roku finančný riaditeľ Hyundai Motor Chung Tae-hwan oznámil, že spoločnosť spomalí výstavbu závodu v Petrohrade a úplne pozastaví svoje investičné plány v Brazílii. Piata najväčšia automobilka na svete už zaslala žiadosti o úver vo výške 250 mil. eur viac ako desiatim bankám. "Boli sme v nejakých bankách kvôli financovaniu novej továrne v Rusku. Zatiaľ však nepadlo žiadne rozhodnutie," uviedol predstaviteľ Hyundai Motor, ktorý si neželal byť menovaný.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 18:50