StoryEditor

Manažér v dvoch konkurenčných firmách

26.06.2003, 00:00

Zajtra sa má konať valné zhromaždenie Západoslovenskej energetiky (ZSE). Okrem schválenia hospodárenia spoločnosti za minulý rok sú na programe aj personálne zmeny. Štát v tejto distribučnej spoločnosti obsadzuje dve miesta v 5-člennom predstavenstve. Ministerstvo hospodárstva SR navrhuje za nových členov predstavenstva Tibora Végha a Zsolta Nyitraia.
Tibor Végh je učiteľ na základnej škole. Jeho brat, Daniel Végh, je viceprezident a predseda Výkonného výboru FNM SR. Zsolt Nyitrai je poradcom ministra hospodárstva Roberta Nemcsicsa. Od januára 2003 je i podpredsedom Predstavenstva Stredoslovenskej energetiky (SSE), čo je de facto konkurenčná firma ZSE. Najneskôr dnes do polnoci by mala byť táto personálna kolízia odstránená, v opačnom prípade by mohlo ísť o porušenie ustanovenia Obchodného zákonníka o zákaze konkurencie. Podľa zdroja z SSE, sa valné zhromaždenie, kde by mohol byť Z. Nyitrai eventuálne odvolaný z funkcie, má uskutočniť až 17. júla. Ako uviedol hovorca ZSE Ján Orlovský, odvolávaní členovia predstavenstva Peter Baláž a Vladimír Vojtek (obaja univerzitní profesori), ktorých majú nahradiť uvedení T. Végh a Z. Nyitrai, boli čo sa týka profesionálnej stránky pre firmu prínosom.
V 9-člennej Dozornej rade ZSE štát obsadzuje päť členov, z nich na zajtrajšom valnom zhromaždení navrhuje vymeniť štyroch. Novými členmi sa majú stať Jaroslav Kucbel, Martin Ondko, Jozef Száraz a Dušan Koledzai.
V ZSE bolo riadne valné zhromaždenie pôvodne zvolané na 26. mája, kde FNM SR, 51-percentný akcionár, navrhoval na poslednú chvíľu doplniť program o personálne zmeny. Akcionári sa na tom však nedohodli, preto sa valné zhromaždenie odložilo na zajtra.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. máj 2024 07:54