StoryEditor

Bratislava má top investíciu. Namiesto megakasína bude zábavný park

14.01.2014, 12:35
Autor:
pjpj
Zábavný park v Jarovciach má byť podľa šéfa TriGranitu Gábora Zászlósa (na snímke) druhou najväčšou investíciou v histórii Slovenska.

Spoločnosť TriGranit odhaľuje tvár svojho projektu Metropolis, ktorého výstavbu by chcela odštartovať už v tomto roku. „Preinvestujeme 1,5 miliardy eur. Táto investícia sa tak stane druhou najväčšou v histórii Slovenska hneď po automobilke Volkswagen,“ povedal Gábor Zászlós (na snímke), predseda predstavenstva a šéf spoločnosti. Komplex sa bude stavať vo viacerých fázach, pričom v rámci tej prvej investor počíta s výstavbou aquaparku, multifunkčnej arény a kongresového centra.

Ide už o druhý pokus investora postaviť Metropolis. Jeho prvý pokus „pohorel“ na megakasíne, ktorý tu pôvodne TriGranit chcel postaviť. Vláda Ivety Radičovej odmietla zmeniť legislatívu, ktorá spočívala v tom, že prevádzkovateľovi budú klesať odvody z obratu priamo úmerne k tržbám. Megakasíno tiež vyvolalo vlnu nevôle, ľudia sa báli rastúcej kriminality.

Dnes podľa Zászlósa TriGranit s megakasínom nepočíta.

Okrem Volskwagenu patria medzi najväčších slovenských investorov ďalšie dve automobilky. Francúzska spoločnosť PSA investovala do výstavby trnavského závodu 1,075 miliardy eur a kórejská Kia postavila pri Žiline závod za 925 miliónov eur.

01 - Modified: 2005-12-05 09:03:13 - Feat.: 0 - Title: Hrbatého heroický výkon na titul nestačil
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. máj 2024 03:15