StoryEditor

Slováci sa dočkali. Bory Mall stavil na zľavy a nové značky

13.11.2014, 17:58
Reportáž. Po ôsmich rokoch príprav otvorili v Bratislave jedno z najmodernejších nákupných centier na Slovensku.

Nakúpiť som prišiel do obchodov, ktoré ponúkali výrazné zľavy. Napríklad v NAY Elektrodome. Rozhodol som sa využiť predovšetkým nízke otváracie ceny,“ hovorí Ivan Tilka, jeden z prvých zákazníkov obchodného centra Bory Mall. V ruke pritom drží dve tašky plné nakúpenej elektroniky.

Ivan Tilka je jedným z tisícov návštevníkov, ktorí prišli nakúpiť do Bory Mall. Centrum, ktoré stálo 150 miliónov eur, otvorili včera po ôsmich rokoch príprav medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves.

Najväčším lákadlom zľavy
Na otvorenie centra čakali davy ľudí. Keď sa páska prestrihla a brány sa otvorili, návštevníci začali prúdiť dovnútra a každý sa vydal svojím smerom. Niektorí presne vedeli, kam chcú ísť, iní sa len prechádzali a hľadali, čo ich zaujme.

Najdlhšie rady sa vytvárali pred obchodmi s elektronikou. Boli to najmä zľavy, pre ktoré ľudia neváhali čakať aj vyše hodiny. Ďalší napriek chladnému počasiu neustále prichádzali autami alebo kyvadlovou dopravou.

Nie všetko však bolo úplne stopercentné. „Privítanie bolo veľmi príjemné. Niektoré obchody však neboli otvorené načas,“ tvrdí ďalšia návštevníčka Soňa Sladká. Tá včera stihla nakúpiť vianočné darčeky pre svojich najbližších.


Otvorenie obchodného centra Bory Mall. Snímka: HN/Pavol Funtál

Premiéry na Slovensku
Tvorcovia Bory Mall od začiatku chceli, aby sa centrum odlišovalo od konkurencie. Dominantou je tzv. Tornádo, vonkajšia záhrada s vysadenými borovicami uprostred centra. „Názov je odvodený od špecifického tvaru a bol len pracovný. Nakoniec sme názov Tornádo oficiálne schválili,“ uviedol Milan Klégr, riaditeľ centra Bory Mall.

Stavbu navrhol taliansky architekt Massimiliano Fuksas, ktorý má za sebou stavby ako letisko v čínskom Šenzene či budovu automobilky Ferrari v Maranelle.

Centrum neláka len architektúrou, ale aj novými značkami, ktoré dosiaľ na Slovensku neboli. Napríklad textilné značky Sinsay a Yamamay alebo Mango pre pánov a deti. Novinkou je aj prvá monobrandová predajňa Lego na Slovensku či prvá predajňa obuvi Skechers.  

Včerajší otvárací deň bol pritom len začiatkom. Zľavy v obchodoch až do výšky 40 percent a kultúrne podujatia potrvajú do nedele. Zľavy ponúkajú viaceré značky, napríklad Baťa, Alltoys, Brums či Gas. Zákazníkov okrem toho potešia vystúpenia umelcov a skupín ako Majk Spirit, Laci Strike, Katka Knechtová či skupina Polemic.

 

01 - Modified: 2006-12-20 13:02:34 - Feat.: 0 - Title: Nitrianskému kraju banka zablokovala účet
01 - Modified: 2024-04-25 08:40:20 - Feat.: - Title: V Košiciach má vyrásť obchodné centrum za desiatky miliónov eur 02 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Známa bratislavská štvrť s rozširovaním nekončí. Penta Real Estate mení stratégiu, pribudnúť má nový reťazec 03 - Modified: 2024-04-05 07:00:00 - Feat.: - Title: Prečo sme schopní stráviť nekonečné hodiny v obchodných centrách? Môže za to nenápadný trik, ktorý si si určite nevšimol 04 - Modified: 2024-02-23 14:05:17 - Feat.: - Title: Nastal čas, aby sme zvážili predaj Bory Mall, tvrdí šéf Penta Real Estate pre HN 05 - Modified: 2024-02-01 11:16:11 - Feat.: - Title: Investor pokračuje s výstavbou obchodného centra v Handlovej, na cestách sa objavili trhliny
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 18:16