StoryEditor

Naše pekárne potápa nedostatok pracovníkov

17.11.2016, 23:00
Firmy nemôžu nájsť pekárov, problémy majú aj odborné školy.

Slovenským pekárňam hrozia vážne problémy. Dôvodom nie je slabý dopyt po ich produktoch, ale nedostatočný záujem o profesiu pekára. Sťažujú sa naň nielen majitelia pekární, ale i riaditelia odborných škôl, ktorí majú budúcich pekárov pripraviť. „Hľadanie ľudí nás stojí mnoho úsilia i peňazí, napríklad kvôli inzercii. Mnohokrát sa šéf prezlečie do bieleho a ide k peci, lebo jednoducho nie sú ľudia,“ hovorí vedúca predaja a marketingu bratislavskej pekárne Pr...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-02 10:05:45 - Feat.: - Title: Okruh zamestnaní, pre ktoré možno udeliť vízum cudzincom, sa rozšíri, rozhodla vláda 02 - Modified: 2024-05-01 14:09:00 - Feat.: - Title: Priemerná mesačná mzda v potravinárstve vzrástla. Vlani stúpla na 1 372 eur 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Pozitívom cudzincov je nasadenie 04 - Modified: 2024-04-11 09:01:14 - Feat.: - Title: Sto rokov rybích lahôdok zo Žiliny 05 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 01:20