Amazon
StoryEditor

Platy v Amazone by mali byť nadštandardné, hovorí primátor Serede

06.03.2017, 14:49
Autor:
TASRTASR
Viac ako tisíc nových pracovných miest bude lákadlom najmä pre obyvateľov okolitých obcí.

Investícia Amazonu v areáli Mountpark Sereď pomôže mestu z hľadiska financií a zamestnanosti ľudí. Pre TASR to uviedol primátor mesta Sereď Martin Tomčányi.

"Seredi pomôže z hľadiska financií, pretože každá takáto investícia, respektíve takéto podnikateľské priestory prinášajú daň z nehnuteľnosti podľa metrov štvorcových, ktoré zaberajú, to je prvá vec. Druhá vec je, že Amazon zamestná ľudí. Táto investícia bude zamestnávať stredný technický personál, to znamená ľudí, ktorí sú stredného a vyššieho vzdelania," povedal primátor.

​Zároveň zdôraznil, že okres Galanta, pod ktorý mesto Sereď spadá, má v súčasnosti nezamestnanosť 3,2 percenta. Myslí si však, že ľudia, ktorí momentálne nepracujú, nebudú sa uchádzať ani o miesto v tomto podniku. Domnieva sa, že predovšetkým zaujme ľudí z regiónu a okolitých obcí mesta.

"Platy by mali byť nadštandardné," konštatoval s tým, že to nebude ako v okolitých firmách, v ktorých musia pracovať zamestnanci za minimálne mzdy. "Alebo sú len málo nad hranicou minimálnej mzdy," dodal.

S predstaviteľmi spoločnosti zatiaľ mesto podľa primátora nekomunikovalo, v kontakte boli sprostredkovane. Potvrdil však, že stretnutie je dohodnuté.

Amazon chce v areáli Mountpark Sereď otvoriť prvé centrum reverznej logistiky, v ktorom počas nasledujúcich troch rokov vytvorí viac ako tisíc nových pracovných miest. Centrum s plochou viac ako 60-tisíc štvorcových metrov by malo byť otvorené v treťom kvartáli tohto roka a zameria sa na európskych zákazníkov. Jeho pracovníci budú posudzovať stav produktov, ktoré nemohli byť doručené alebo boli do firmy vrátené.

Spoločnosť plánuje v seredskom centre zamestnať celú škálu profesionálov, od prevádzkových manažérov a technológov až po manažérov ľudských zdrojov, finančných manažérov, technológov a odborníkov na IT. Nábor na pozície, ktoré nevyžadujú prax, sa začne v polovici leta.

01 - Modified: 2024-05-07 08:13:21 - Feat.: - Title: Amazon investuje v Singapure do cloudovej infraštruktúry deväť miliárd dolárov, dopyt zákazníkov rastie 02 - Modified: 2024-05-10 09:22:39 - Feat.: - Title: Na finančných trhoch nastala paradoxná situácia. Napriek dobrým číslam niektoré akcie padajú 03 - Modified: 2024-05-05 14:46:26 - Feat.: - Title: Posledný významný týždeň výsledkov: drahá káva už investorom nevonia, prekvapil Starbucks 04 - Modified: 2024-05-01 10:30:00 - Feat.: - Title: Manželia celé dni pátrali po svojej stratenej mačke. Neskôr zistili, že ju omylom zabalili do krabice poslali do Amazonu 05 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Technológiu nákupov bez pokladní od Amazonu stráži AI. Nakupujúcich nesledujú utajene zamestnanci
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
12. máj 2024 12:59