StoryEditor

Milionárske zábavky, z ktorých sa vám zatočí hlava

16.08.2013, 00:04
Autor:
adpadp
Ukážeme vám šesť spôsobov, ako sa zabaviť, keď máte neobmedzený rozpočet.

Bežní ľudia na zábavu vynakladajú často nemalé sumy. Ak má však niekto dostatok fantázie a najmä financií, dokáže sa zabávať naozaj štýlovo.

Bill Koch si postavil westernové mestečko

Bohatý podnikateľ je vášnivým obdivovateľom divokého západu. Nielenže vlastní bohatú zbierku memorabílií z tohto obdobia, ale zašiel ešte ďalej a rozhodol sa vybudovať repliku westernového mestečka spred 200 rokov. Dedinka sa rozkladá na ploche 420 akrov a skladá sa z päťdesiatich budov vrátane kostola, väzenia, požiarnej a vlakovej stanice, a samozrejme, saloonu. Mestečko nie je prístupné verejnosti, milionár ho postavil len pre potešenie seba a svojej rodiny, historikom však prístup kvôli bohatej historickej zbierke občas povolí.

Samuel Cathy sa vozí v Batmobile

Zakladateľ americkej fastfoodovej spoločnosti Chick-fil-A miluje autá. Do svojej záľuby už investoval desaťtisíce, avšak bezpochyby najzaujímavejším úlovkom v jeho zbierke je Batmobil, v ktorom sa vozil Batman vo filmoch režiséra Tima Burtona. Biznismena stál rovných 250- tisíc dolárov.

Davidovi Bondermanovi k narodeninám spieva Mick Jagger

Keď sa chcú bežní ľudia zabaviť, idú na koncert. Keď sa však zabávajú milionári, hviezdy prídu za nimi. David Bonderman, zakladateľ spoločnosti TPG Capital, si na 60-te narodeniny pozval Rolling Stones a medzi piesňami hostí zabával americký komik Robin Williams. Na sedemdesiatku milionárovi spieval Paul McCartney a o zábavu sa opäť staral Williams. Rodina a blízki priatelia excentrického podnikateľa sa nevedia dočkať, čím ich prekvapí na svoju osemdesiatku.

Dvaja miliardári sa pretekali v pití. Stálo ich to milióny

Muži sa často a radi pretekajú, kto vypije viac. Väčšinou však súťažia v pití piva. Ak sa však súťažiť rozhodnú dvaja miliardári, vyberú si ten najdrahší alkohol, čo má podnik v ponuke. Malajský miliardár Zhen Low a americký realitný investor Winston Fisher sa v roku 2010 o podobnú súťaž pokúsili v nočnom klube vo francúzskom St. Tropez. Namiesto piva si vybrali najdrahšie šampanské a šťastnému majiteľovi podniku spravili tržbu vyše dva a pol milióna dolárov.

Pre Charlesa Simonyiho bol svet primalý. Dovolenkuje vo vesmíre

Charles Simonyi sa stal prvým miliardárom, ktorý letel do vesmíru, a to hneď dvakrát. V rokoch 2007 a 2009 strávil softvérový inžinier Microsoftu dovolenku na medzinárodnej vesmírnej stanici. Miliardára stál prvý vesmírny výlet 20 miliónov dolárov, pričom na stanici strávil desať dní. Druhý let trval 13 dní a zaplatil zaň Ruskej federálnej vesmírnej agentúre až 35 miliónov dolárov.

Megaloman z Abú Dhabí vlastní ostrov s jeho menom

Hamad Bin Hamdan al-Nahyan, člen arabskej kráľovskej rodiny, míňa vo veľkom. Pýši sa obrovskou zbierkou áut, v ktorej je napríklad trojposchodový džíp a najväčší karavan na svete zapísaný aj v Guinessovej knihe rekordov. Hamad vlastní aj ostrov, na ktorom dal vybudovať umelé rieky do tvaru jeho mena, pričom nápis je viditeľný aj z vesmíru.

Spracované podľa portálu The Richest.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 03:43