StoryEditor

Ruleta s génmi

07.02.2006, 23:00
Kedysi týmto hanlivým slovom označovali nemanželské deti, ktorých bolo pár a ako každá menšina si zaslúžili svoju nálepku. Dnes je takýchto detí tak veľa, že ich nikto podobnými slovami nečastuje, už prosto nie sú výnimoční. Slovo bastard sa častejšie používa iba pri pomenúvaní psov.

Kedysi týmto hanlivým slovom označovali nemanželské deti, ktorých bolo pár a ako každá menšina si zaslúžili svoju nálepku. Dnes je takýchto detí tak veľa, že ich nikto podobnými slovami nečastuje, už prosto nie sú výnimočné. Slovo bastard sa častejšie používa iba pri pomenúvaní psov. Aj tam však dochádza k veľkej zmene. Bastardíci sa totiž dostali do módy. Filmové hviezdy sa pretekajú, ktorá sa predvedie s bizarnejším krížencom a urobí novému druhu dostatočnú reklamu. Mladá herecká hviezda Jake Gyllennhaal má, podobne ako herečka Uma Thurman, psa, ktorý je krížencom mopslíka (pug) a bígla a v angličtine sa volá puggle. Je to momentálne najpopulárnejší druh bastarda, aj keď sa celebrity predháňajú v šľachtení konkurenčných kombinácií, ako je napríklad či-po, kríženec drobnej krátkosrstej čivavy a pudla. Majitelia sú presvedčení, že spojením dvoch plemien výsledný produkt získa dobré vlastnosti každého z nich a podarí sa im vyšľachtiť akéhosi superpsa.
Na psy sa neraz prenášajú veľmi podobné očakávania ako na deti. Keď sa škaredému mužovi podarí zbohatnúť, často si zoberie nejakú prostoduchú krásku. Očakávanie je zrejmé, potomstvo by malo byť pekné po nej a inteligentné po ňom. Takmer nik nepočíta s tým, že možný je aj presne opačný výsledok. To isté sa týka tiež psov, ktoré za svoju stratégiu prežitia -- parazitovanie na človeku -- neraz platia krutú daň, pretože si ich ľudia prispôsobujú svojim najbláznivejším želaniam. Jazvečíky majú na staré kolená problémy s chrbticou, iné psy sú všelijako pokrútené alebo zostávajú až do smrti zakrpatené. Éra bastardov robí psí život ešte ťažším.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 22:35