StoryEditor

OHLAS Ku koncentrácii letísk

13.03.2006, 23:00
Protimonopolný úrad SR dostal 20. 2. 2006 v zmysle zákona notifikáciu koncentrácie spoločnosti Flughafen Wien Aktiengesellschaft a Penta Investment Limited, združených v konzorciu Two One a Letiska M. R. Štefánika -- Airport Bratislava, a. s., ktorú preveril a požiadal účastníkov koncentrácie o spresnenie a doplnenie informácií.

Protimonopolný úrad SR dostal 20. feňbruára 2006 v zmysle zákona notifikáciu koncentrácie spoločnosti Flughafen Wien Aktiengesellschaft a Penta Investment Limited, združených v konzorciu Two One a Letiska M. R. Štefánika -- Airport Bratislava, a. s., ktorú preveril a požiadal účastníkov koncentrácie o spresnenie a doplnenie informácií. Po ich doručení začne plynúť zákonná 60-dňová lehota, ktorú je možné v zložitejších prípadoch predlžiť o 90 dní. Rozhodnutie o koncentrácii môže skončiť schválením, schválením s podmienkami alebo zákazom. Pretože úrad je vo fáze, keď sa iba zhromažďujú potrebné informácie, oslovujú subjekty dotknuté koncentráciou, nie je možné predpokladať záver.
V článku sa nemenovaní experti vyjadrujú k možnej cenovej regulácii letiskových poplatkov zo strany úradu. Tieto informácie môžu zavádzať verejnosť. Protimonopolný úrad SR, tak ako podobné súťažné inštitúcie v zahraničí, nie je cenovým regulátorom a jeho úlohou je najmä odblokovať všetky súťažné prekážky (vrátane štrukturálnych), ktoré by bránili tomu, aby sa ceny tvorili na základe ponuky a dopytu.
Úrad po prijatí rozhodnutia o tejto koncentrácii bude médiá o výsledku informovať.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 05:23