StoryEditor

Glosa Nehovorte mi o výhodách

16.08.2005, 00:00

Moderná doba spôsobila, že som veľmi skeptický ku všetkým akciám, ktorými nám ktosi ponúka akési výhody. Väčšinou totiž veľmi skoro vysvitne, že úrodu výhod úspešne žne opačná strana. Prospekt istého známeho obchodného reťazca oznamoval, že ak máte na svojej nákupnej karte vydávanej stálym zákazníkom dostatočný počet bodov, poskytnú vám v akcii nazvanej To najlepšie za body za tisíc až dvetisíc bodov päť- až desaťpercentnú zľavu z nákupu tovaru.
Kartu mám a skvie sa na nej už čosi viac ako osemtisíc nevyužitých bodov. Nuž som sa dal manželkou presvedčiť. Pri pokladnici nám povedali, že poukážky vydávajú v kancelárii obchodu. Vošiel som teda do kancelárie. Sedel tam mladý muž a mladá žena. Evidentne pohrúžení -- jeden do počítača, druhá do akýchsi papierov. Ani trojnásobným hlasným pozdravom sa mi nepodarilo obrátiť ich pozornosť na moju osobu. Práve som sa chystal upozorniť ich na svoju prítomnosť zábavnou pyrotechnikou, keď si ma konečne všimli. Oznámili mi však iba to, že poukážky nemajú, vraj ich treba objednať z ústredia, no keďže je sobota, na ústredí nikto nie je, takže ľutujú, ale... Moju požiadavku môžu vybaviť až v pondelok.
Vrátil som sa k pokladnici. Pokladníčka neveriacky krútila hlavou -- akcia sa totiž končila v nedeľu. Sám sebe som vynadal do hlupákov. Veď som už toľkokrát naletel na podobné akcie a nie je vylúčené, že nenaletím znovu. Preto vás prosím, nehovorte mi už ani slovo o akýchkoľvek výhodách. Možno sa vám podarí predĺžiť mi život aspoň o pár stratených minút.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. apríl 2024 12:21