StoryEditor

Komentár HN: Hľadá sa naozajstný šéf STV!

12.07.2006, 00:00

Tak a STV už nemá (konečne?) riaditeľa. Personálne okyptená Rada STV sa však rozhodla promptne konať - hneď na druhý deň po definitívnom odchode Richarda Rybníčka z budovy vyhlásila konkurz na post generálneho riaditeľa STV. Je to pochopiteľné - je tu leto, dovolenky, kto by sa zo zvyšných 10 radných zdržiaval formalitami v nepeknom prostredí zlopovestného vežiaka.
Zatiaľ to s podmienkami konkurzu vyzerá legislatívne štandardne. Dva mesiace by uchádzačom malo stačiť na spísanie rozvojového projektu. Až 50 strán môžu popísať svojimi predstavami o správnom (či ešte správnejšom) fungovaní verejnoprávnej televízie, ako to bolo doteraz. Údajnými riaditeľmi STV sa to nedávno začalo hmýriť v médiách, sú medzi nimi očividní outsideri, ale i horúce odborné kone či riaditelia - samozvanci. Tradičné portfólio nášho mediálneho neba.
Radní z STV však asi nebudú mať problémy v rovine odbornej spôsobilosti finálnych dvoch - troch uchádzačov. VŠ má už kdekto, prax v médiách nie je problém a napísať siahodlhé úvahy "čo bude - ak budem" nie je naozaj vážny problém. Kádroví romantici dajú dohromady tím radcov, tí ešte bystrejší (rozumej pragmatici) začnú obliehať stranícke sekretariáty a potom tesne pred uzávierkou niečo zbúchajú podľa príslušných politických inštrukcií.
Problém je v tom, že rade chýba päť členov, tých bude voliť na jeseň parlament a hádajte, akých "nestraníkov" si tam koalícia Smer-SD, HZDS a SNS dovolí zvoliť. Podľa neoverených zdrojov nová vládna trojka má v torze rady iba troch svojich priaznivcov, takže ak by si aj dodali ešte piatich, tak aj tak nebudú schopní presadiť bleskovo "svojho" riaditeľa. Nová opozícia tu môže licitovať za "absolútneho nestraníka, odborníka". A malo by to za to stáť, lebo figúrku nechceme a bol by to, "prepytujem riaditeľ", a nie ozajstný generálny riaditeľ STV.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 10:46