StoryEditor

Názor odborníka

25.04.2012, 00:00

Výbery z bankomatov debetnými kartami sú spravidla drahšie ako platby v obchodoch. Cena za výber závisí od toho, či vyberáme z bankomatov vlastnej banky alebo cudzej banky.

Výbery z bankomatov vlastnej banky sú spoplatnené sumou 0,15 eura až 0,80 eura v závislosti od banky. Výbery z bankomatov cudzej banky sú drahšie minimálne o jedno euro. No pokiaľ máme výbery z bankomatov predplatené v balíku, nezaplatíte banke nad rámec mesačného poplatku za balík ani cent. Väčšina bánk má v balíkoch len výbery z bankomatov vlastnej banky, avšak na trhu sú výnimočné aj balíky, ktoré majú v rámci mesačného paušálu zahrnuté aj výbery z cudzích bankomatov.

Karty je výhodnejšie používať na platby v obchodoch, čerpacích staniciach a pod. Je to lacnejšie v porovnaní s výbermi z bankomatov. Cena za platbu kartou sa pohybuje okolo 15 centov v závislosti od banky. Platby kartou sú veľmi často zahrnuté aj v rámci predplatených služieb v balíčkoch služieb a banke za ne nezaplatíme nič navyše. Preto je rozumné radšej platiť kartou čo najviac a hotovosť používať len na menšie nákupy.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 06:44