StoryEditor

Kronospan buduje novú značku

26.01.2005, 23:00
Jediný výrobca laminátových plávajúcich podláh na Slovensku Kronospan sa zúčastnil na výstave materiálov pre tvorbu a realizáciu interiérového vybavenia v Nemecku v Lampertswalde pri Drážďanoch, kde predstavil aj svoju novú značku Krono Original.

Jediný výrobca laminátových plávajúcich podláh na Slovensku, Kronospan, sa zúčastnil na výstave materiálov na tvorbu a realizáciu interiérového vybavenia v Lampertswalde pri Drážďanoch, kde predstavil aj svoju novú značku Krono Original. Výstava bola sprievodným podujatím veľtrhu Domotex v Hannoveri, ktorý sa konal 10. až 21. januára. Zorganizovala ju spoločnosť Kronoflooring, ktorá je podobne ako prešovský Kronospan súčasťou nadnárodnej skupiny Krono Group.
Nová značka bude zastrešovať laminátové podlahy, obkladové panely, lepené veľkoplošné dosky a ich príslušenstvá. Na Slovensku ju Kronospan predstaví v rámci výstavy Nábytok a bývanie, ktorá bude začiatkom marca v Nitre. Podľa riaditeľa predaja Kronospanu Miloša Pachtu spoločnosť pri novej značke stavila na moderný dizajn, ktorý zodpovedá aktuálnym trendom na trhu. "Zákazníci hľadajú individualitu a kreatívne dekorácie. Na tento rok je však naším cieľom nielen ponuka nových produktov a dekórov, ale zároveň aj výrazné skvalitnenie služieb zákazníkom," dodal Pachta. Mnohé druhy výrobkov s novou variabilitou farieb Kronospan kladie na podlahy a steny interiérov bez použitia lepidla.
Na veľtrhu Domotex sa prezentovalo vyše 800 firiem z 57 štátov. Najväčšie expozície mali Belgicko, Turecko, Holandsko a India. Toto inovačné technologické a produktové fórum navštívilo viac ako 300 zákazníkov Kronospanu z vyše 80 krajín sveta.
Kronospan za rok 2004 očakáva obrat 3,4 miliardy korún. Vlani investoval do optimalizácie existujúcich výrobných technológií približne 25 miliónov korún. Mierny nárast tržieb v porovnaní s rokom 2004 očakáva aj v tomto roku. Firma má v súčasnosti 400 zamestnancov. Ich priemerná mzda je približne o 30 percent vyššia v porovnaní s priemernou mzdou na Slovensku. Medziročný nárast priemernej hrubej mzdy v rokoch 2003 až 2004 zodpovedá asi tisíc korunám.
Krono Group patrí medzi najvýznamnejšie firmy ponúkajúce aglomerované výrobky na báze dreva. Nosným programom spoločnosti na Slovensku je výroba laminátových podláh, surových a laminovaných drevotrieskových dosák, obkladových panelov a lepených veľkoplošných dosák. Prešovský závod exportuje viac ako 50 percent svojej produkcie.

Prvú pílu Kronospan otvoril pred viac než sto rokmi
História rakúskej spoločnosti Kronospan siaha do roku 1897, keď v Lungötzi pri Salzburgu vznikla jej prvá píla. Firma sa rozrástla a expandovala do ďalších krajín. V súčasnosti sa radí medzi najvýznamnejšie firmy na výrobu a distribúciu aglomerovaných materiálov na báze dreva. Do skupiny Kronospan patrí viac ako 30 spoločností v Európe a Ázii. Na slovenský trh Kronospan vstúpil v roku 1997 a nadviazal na drevársku tradíciu v regióne Prešova.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
13. máj 2024 19:11