StoryEditor

Raketový nástup Roomsteru

12.10.2006, 00:00

V predaji áut v Českej republike jednoznačne vedie Škoda Auto s podielom 36,4 percenta, píšu Hospodářské noviny. S odstupom najpredávanejšia je Škoda Fabia a nedávno automobilka zabodovala novým viacúčelovým modelom Roomster.
Ten sa v Česku začal predávať v júni a zažil skutočne raketový nástup. Ako nám povedal hovorca Škody Auto Jaroslav Černý, do konca septembra sa predalo približne 1 700 Roomsterov a do konca roka očakávajú predaj zhruba 2 500 kusov. Predaj zatiaľ prekonáva plánované čísla a "veríme, že to tak vydrží nielen v tomto, ale aj v budúcom roku", povedal Černý.
Na Slovensku sa novinka od Škodovky začala predávať na prelome augusta a septembra. Presné údaje zatiaľ Škoda Auto Slovensko nemá, pretože predajcovia si niektoré autá ponechávajú na predvádzacie jazdy či iné reklamné akcie. Hovorkyňa slovenského zastúpenia automobilky Zuzana Kleknerová uviedla, že zatiaľ predali asi tristo Roomsterov a do konca roka chcú predať celkovo šesťsto, ktoré si od výrobcu vydobyli.
"Na začiatku výroby každého nového modelu predajcovia zvádzajú tvrdý boj o auto. My sme si z produkcie vydobyli šesťsto kusov, a tie chceme predať do konca roka," hovorí Kleknerová.
Podľa Černého sa vyrába v priemere 150 Roomsterov denne, čo však nedokáže pokryť dopyt. "Škoda má 90 trhov po celom svete a kapacity jednoducho nestačia na uspokojenie všetkých. Preto sa Roomster zatiaľ bude predávať iba v Európe," vysvetľuje Černý.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
10. máj 2024 08:09