StoryEditor

Obchody ponúkajú peniaze aj letenky

Slovenské obchody začínajú ponúkať množstvo služieb, ktorými chcú prilákať viac zákazníkov. Sieť supermarketov Billa po roku opäť prišla s časovo ohraničenou akciou, v rámci ktorej predáva poukazy na letenky do európskych metropol.

Slovenské obchody začínajú ponúkať množstvo služieb, ktorými chcú prilákať viac zákazníkov. Sieť supermarketov Billa po roku opäť prišla s časovo ohraničenou akciou, v rámci ktorej predáva poukazy na letenky do európskych metropol. Na rozdiel od minulého roku, keď spolupracovala s leteckým prepravcom Slovak Airlines a predávala za 3 790 korún vouchery do Bruselu a Moskvy, si vybrala za partnera spoločnosť Austrian Airlines. Za 4 490 korún ponúka poukazy na letenky do Londýna, Amsterdamu, Milána a Ríma. Miestom odletu do spomínaných destinácií a návratu z nich však nie je letisko v Bratislave, ale vo Schwechate.
Obchodný riaditeľ reťazca Billa Peter Seidner uviedol, že výber týchto štyroch miest vyplynul z požiadaviek zákazníkov a z ponuky leteckého prepravcu. V cene sú už zahrnuté letiskové poplatky a poplatky za vystavenie letenky.

Aj účty za elektrinu
Prostredníctvom služby Unikasa môžu zákazníci v potravinách COOP Jednota platiť pri pokladnici okrem bežného nákupu aj faktúry a šeky za služby, ako sú elektrina, káblová televízia, poistné či telefón. Túto službu zabezpečuje od júna spoločnosť Citibank (Slovakia). Dnes je táto služba k dispozícii už v sedemsto predajniach a do konca tohto roku bude inštalovaných celkovo viac ako tisíc terminálov. "Naším cieľom je umožniť zákazníkom platbu čo najširšieho množstva faktúr a šekov, pričom do konca budúceho roka plánujeme sprostredkovať túto službu až v dvetisíc predajniach po celom Slovensku," povedal riaditeľ odboru Cash manažmentu a elektronického bankovníctva zo spoločnosti Citibank (Slovakia) Marian Čapla.
Prvými partnermi projektu boli Allianz-Slovenská Poisťovňa, UPC, Východoslovenská energetika a Západoslovenská energetika. Od novembra je možné platiť v sieti Unikasa aj účty spoločností CitiFinancial, Oriflame a T-Mobile. Klient môže sumu za nákup aj šeky a faktúry uhradiť spoločne štandardným spôsobom - v hotovosti alebo platobnou kartou.

Výber hotovosti
Výber hotovosti priamo v pokladnici obchodu ponúka od októbra predajca elektroniky, spoločnosť Datart. Zákazníci môžu požiadať pokladníčku, aby im dala hotovosť z ich účtu a uskutočnila tým službu známu vo svete ako cashback. Služba sa bude týkať majiteľov kariet Datart vydaných spoločnosťou Cetelem.
Nový spôsob výberu hotovosti nie je viazaný na nákup. Stačí ísť do predajne a odísť s peniazmi. "Cashback je výhodný pre všetkých, ktorí sa chcú ľahko a rýchlo dostať k peniazom zo svojho účtu. Pokladníčky im promptne poskytnú požadovanú hotovosť," popisuje Pavel Sláma, výkonný riaditeľ spoločnosti Datart. Vybrať si možno od dvesto do päťtisíc korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. máj 2024 07:35