StoryEditor

Prichádzajú Marks & Spencer

30.01.2007, 23:00

Britská módna sieť Marks & Spencer plánuje do troch rokov otvoriť na slovenskom trhu dve predajne. Prvý obchod tohto reťazca vyrastie na ploche 1 500 štvorcových metrov v nákupnom centre Avion Shopping Park v Bratislave v polovici marca tohto roku. Ďalšiu predajňu módna značka obsadí na dvoch poschodiach v pripravovanom projekte Eurovea v roku 2009.
Manažérka značky Renata Fišerová pre HN potvrdila, že britská sieť síce počíta s ďalšou expanziou na tomto trhu, momentálne však neuvažuje o výstavbe predajní v iných regiónoch Slovenska v najbližších rokoch. Za miesto prvých dvoch obchodov si sieť vybrala polyfunkčné centrá, ale Fišerová nevylúčila možnosť, že sa bude Marks & Spencer zaujímať aj o predajné plochy v centre miest.
Obchody s dámskym a pánskym oblečením vo vyššej cenovej kategórii tejto siete na slovenskom trhu nemajú jednoznačného konkurenta. Z pohľadu sortimentu by k nim mohli byť najbližšie obchody Peek & Cloppenburg. Druhý obchod tejto siete pritom na Slovensku otvoria v centre Avion súčasne s predajňou Marks & Spencer. Peek & Cloppenburg však ponúka odevy od viacerých svetových módnych značiek a v rôznych cenových reláciách.
V predajniach Marks & Spencer už nakupujú zákazníci nielen v domovskej Veľkej Británii, kde má sieť 450 obchodov, ale aj v ďalších krajinách, vrátane Poľska, Maďarska, Ruska, Rumunska, Bulharska, Chorvátska či Slovinska. V Česku pôsobí sieť od roku 1996, momentálne tam prevádzkuje osem predajní. Päť z nich sa nachádza v Prahe a po jednej v Brne, Karlových Varoch a Českých Budějoviciach.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 10:48