StoryEditor

Hydraulika Plus sa ocitla v konkurze

22.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Okresný súd v Banskej Bystrici vyhlásil konkurz na majetok zvolenskej spoločnosti Hydraulika Plus, ktorá má v predmete svojho podnikania najmä strojársku výrobu. Súd tým vyhovel žiadosti navrhovateľa, ktorým je likvidátor podniku a zároveň jeden z vlastníkov firmy, Ivan Homola.
Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených súdom, za správcu konkurznej podstaty vymenoval Ondreja Zachara. Banskobystrický súd zároveň vyzval všetkých veriteľov, aby do lehoty 45 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásili všetky svoje pohľadávky. V prihláškach musia veritelia uviesť výšku pohľadávky, právny dôvod vzniku a poradie jej uspokojenia zo všeobecnej podstaty. Prihlášky doručené po lehote nebude súd akceptovať.
Spoločnosť Hydraulika Plus vznikla koncom novembra 1997. Zaoberala sa predovšetkým výrobou a predajom hydraulických hadíc na poľnohospodárske a stavebné stroje, spracovateľské linky, nákladné vozidlá, ako aj produkciou hydraulických komponentov. Podľa údajov z Obchodného registra sa firma zaoberala tiež sprostredkovateľskou činnosťou či veľkoobchodnou a maloobchodnou činnosťou.
Vlastníkmi Hydrauliky Plus sú česká firma AVHB-Hydraulika s 20-percentným majetkovým podielom, likvidátor spoločnosti Ivan Homola, ktorý drží 40 percent podniku, a ďalšie dve fyzické osoby, každá s podielom po 20 percent.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 09:42