StoryEditor

Rádiokomunikácie kúpila firma TRI R

18.05.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Bývalý odštepný závod Slovak Telekomu Rádiokomunikácie, ako aj spoločnosť RK Tower, získa akciová spoločnosť TRI R. Slovak Telekom podpísal včera s novým majiteľom rámcovú zmluvu. Kúpnu cenu ani ďalšie podmienky transakcie firmy nezverejnia.
Majetok a zamestnanci odštepného závodu Rádiokomunikácie a RK Tower boli ešte v máji prevedení do akciovej spoločnosti TBDS. Práve akcie tejto firmy po odsúhlasení transakcie Protimonopolným úradom získa firma TRI R. "Sme presvedčení, že nový majiteľ Rádiokomunikácií zabezpečí potrebné investície na ich ďalší rozvoj, ako aj pre nadchádzajúcu digitalizáciu televízneho vysielania na Slovensku. Ponuka spoločnosti TRI R najlepšie vyhovela podmienkam medzinárodného výberového konania," povedal predseda predstavenstva a prezident spoločnosti Slovak Telekom Miroslav Majoroš.
Súčasťou konzorcia TRI R je aj spoločnosť I.T.A. Telecom Slovakia, ktorá je dcérskou spoločnosťou skupiny Groupe CBV Ingenierie. Podľa internetového výpisu z Obchodného registra SR je predmetom činnosti I.T.A. Telecom Slovakia napríklad projektovanie, montážne a servisné práce na telekomunikačných zariadeniach. Firma sa ďalej podľa internetovej stránky zaoberá aj meraním rádiových signálov, mikrovlnnými spojeniami a telekomunikačnými ústredňami.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 20:05