StoryEditor

Eco-Invest môže kúpiť Fabuša

19.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Protimonopolný úrad schválil koncentráciu spoločností Eco-Invest a Fabuš. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 13. februára. "Úrad zistil, že predmetná koncentrácia je koncentráciou horizontálneho charakteru, ktorá podstatne neovplyvní existujúce konkurenčné prostredia na vymedzených relevantných trhoch," informoval úrad. Protimonopolný úrad zároveň 14. februára tohto roka začal správne konanie vo veci koncentrácie spoločností Eco-Invest a MäsoSpiš. Spoločnosti Fabuš aj MäsoSpiš sa zaoberajú spracovaním mäsa.
Spoločnosť Fabuš so sídlom v Dubnici nad Váhom vznikla koncom júna roku 1993. Do februára 2006 pôsobila na slovenskom trhu pod obchodným menom MF + MF. V predmete svojho podnikania má firma Fabuš. výrobu potravín a nápojov okrem remeselných živností, veľkoobchodnú činnosť so základnými poľnohospodárskymi výrobkami a živými zvieratami, ako aj sprostredkovanie obchodu a veľkoobchodnú a maloobchodnú činnosť v rámci voľných živností.
Core business finančno-investičného holdingu Eco-Invest je zameraný najmä na aktivity v celulózo-papierenskom priemysle, nakoľko v spoločnosti Mondi Business papier SCP Ružomberok, ktorá je najväčším celulózo-papierenským kombinátom na Slovensku, vlastní 50-percentný podiel. Zároveň Eco-Invest vlastní približne 95-percentný podiel vo firme SHP Harmanec, ktorá sa zaoberá výrobou a distribúciou hygienických a papierenských výrobkov. Od 5. januára tohto roka kontroluje spoločnosť Eco-Invest aj mäsospracujúci podnik Tauris.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. máj 2024 01:20