StoryEditor

Exminister odmietol Rosnefť

20.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Bývalý americký minister obchodu Donald Evans odmietol ponuku ruského prezidenta Vladimira Putina na miesto vo vedení ruskej štátnej ropnej spoločnosti Rosnefť. Informovalo o tom včerajšie vydanie amerického ekonomického denníka Wall Street Journal.
Evans, ktorý je blízky priateľ súčasného amerického prezidenta Georgea W. Busha, pre noviny povedal, že na jeho rozhodnutie nemala vplyv kritika, ktorú by vyvolali potenciálne spory súvisiace s tým, že Bushov blízky priateľ by vstúpil do ruskej, štátom kontrolovanej spoločnosti. Evans tvrdil, že v prijatí miesta mu zabránili rodinné a pracovné záväzky. Podľa článku Evans informoval Busha o ponuke a prezident sa nevyjadril, či má ponuku akceptovať.
Wall Street Journal citoval Evansa s tým, že Putin mu nedal ponuku na konkrétne miesto. Ruský prezident sa ho iba opýtal, či nezváži nástup na "pozíciu s veľkou zodpovednosťou v Rosnefti". Putin minulý týždeň uviedol, že Rosnefť sa horlivo snaží získať do topmanažmentu ľudí zo zahraničia.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 21:56