StoryEditor

Penta skúma banku

07.03.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Finančná skupina Penta získala súhlas Národnej banky Slovenska na vykonanie hĺbkového predakvizičného auditu v Privatbanke. Hovorca Penty Martin Danko to potvrdil pre týždenník Trend s tým, že audit sa začal už minulý týždeň. O dva až tri týždne Penta predloží akvizičnú ponuku rakúskej Meinl Banke, ktorá Privatbanku ovláda.
Ak Meinl Bank ponúknutú cenu akceptuje, bude opäť potrebný predbežný súhlas centrálnej banky na nadobudnutie podielu. Národná banka Slovenska sa musí vyjadriť do troch mesiacov. Rovnako bude musieť vstup Penty do Privatbanky odobriť Protimonopolný úrad, ktorý by s akvizíciou nemal mať problém, keďže Penta žiadnu inú banku nevlastní.
Penta podľa Trendu vidí na Slovensku veľký priestor na ďalší rozvoj privátneho bankovníctva, do retailového bankovníctva sa púšťať nebude. "Chceme rozšíriť portfólio banky, no hovoriť o podrobnostiach je predčasné," povedal Danko. V prípade perspektívy bude podľa neho Penta uvažovať o rozšírení služieb za hranice Slovenska.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 04:23