StoryEditor

Logica si pre Brno školí aj Slovákov

27.10.2006, 00:00

Britsko-holandská LogicaCMG zakladá v Brne svoje prvé technologické supercentrum. Už teraz zamestnáva aj Slovákov. "Z celkového počtu 130 zamestnancov brnianskeho výskumného a vývojového centra je každý siedmy pracovník Slovák," potvrdil Joe Walsh, viceprezident spoločnosti LogicaCMG Telecoms v Česku.
Pre Brno sa LogicaCMG rozhodla na základe dobrých skúseností z Prahy, kde založila prvé české centrum pre výskum a vývoj už v roku 1993. Je zaujímavé, že aj v pražskom centre evidujeme 15-percentný podiel Slovákov, dodáva Walsh. Okrem dobrých ekonomických podmienok či rozvinutej infraštruktúry si spoločnosť podľa neho cení najmä vynikajúce jazykové znalosti, kvalifikáciu a odbornosť ľudí v našom regióne.
"Z pohľadu kvalifikovanosti nevnímame rozdiely medzi Čechmi a Slovákmi. Slovákov chceme zamestnať toľko, koľko ich budeme vedieť vyškoliť," vyhlásil Walsh. Spoločnosť chce v budúcnosti spolupracovať aj s univerzitami, pretože stavia najmä na kvalifikácii a odbornosti zamestnancov. "Vládne stimuly sú pre nás benefitom, ale dôležitejšia je kvalifikácia," tvrdí Walsh.
V Bratislave má LogicaCMG lokálne centrum, ktoré poskytuje riešenia a konzultačné služby najmä pre slovenských klientov, ako sú napríklad Slovak Telekom, T-Mobile, SPP či Národná banka Slovenska. "Zamestnávame približne 110 ľudí. Samozrejme, aj my plánujeme rozširovanie, školíme nových ľudí, no zďaleka nie v takých rozmeroch ako naši kolegovia v Česku," konštatoval Peter Morvic, divízny riaditeľ LogicaCMG Telecoms na Slovensku.
Supercentrum v Brne by mohlo mať v budúcnosti rozhodujúcu úlohu vo vývoji nových technológií pre prenos správ v mobilných sieťach. Od začiatku septembra vyvíja softvérové produkty a riešenia, ako sú SMS centrá a nástroje pre interaktívne analýzy, pre desiatky telekomunikačných operátorov v Európe, Amerike, Ázii, Tichomorí a na Blízkom východe.
LogicaCMG očakáva rýchly rast brnianskeho centra, rovnako ako rast počtu jeho zamestnancov. "Počet pracovníkov v centre sa každým dňom mení. Neustále školíme a prijímame nových ľudí, aj Slovákov," povedal David Keeling, viceprezident LogicaCMG Telecoms pre globálne aktivity. Najbližšia méta, čo sa týka pracovných miest, je stav 300 až 400 pracovníkov.

LogicaCMG
Je najvýznamnejším svetovým dodávateľom messagingových systémov. Má 60-percentný podiel na svetovom trhu s SMS-technológiami a je jedným z troch dominantných hráčov na trhu s riešeniami pre prenos MMS. Podaril sa jej aj úspešný vstup na novo rozvíjajúci sa trh UMTS -- mobilných sietí tretej generácie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. apríl 2024 19:27