StoryEditor

Inovovaný systém KVC

10.08.2006, 00:00

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., spustila 1. júna 2006 overovaciu prevádzku inovovaného systému Komplexného vybavovania cestujúcich (iKVC). Od nedele 30. júla sa už začala rutinná prevádzka iKVC. V porovnaní s predchádzajúcimi systémami na výdaj cestovných dokladov má systém iKVC niekoľko noviniek, a to inovovaný predaj cestovných dokladov cez internet, možnosť platby platobnou kartou, predaj prostredníctvom predajných kioskov na železničných staniciach. Pribudne aj možnosť kupovať si cestovné lístky a rezervačné doklady prostredníctvom služby Teleplatba od Orangeu. Okrem toho pri okienku cestujúci vďaka iKVC získajú aj informácie o všetkých vlakových spojeniach a prípojoch v celej Európe a tiež informácie o aktuálnej polohe ich vlaku a prípojných autobusových spojeniach.
Po prvotných ťažkostiach, ktoré sa ojedinele vyskytli pri zavádzaní a spúšťaní systému iKVC, budú cestujúci vybavovaní čoraz kvalitnejšie a pohodlnejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 19:40