StoryEditor

udalosti

06.10.2006, 00:00

Podvod narušil imidž Apple
Interné vyšetrovanie, ktoré spoločnosť Apple Computer otvorila koncom júna, potvrdilo podozrenie z nesprávneho prideľovania zamestnaneckých akciových opcií. A šéf Apple Steve Jobs o tom vedel.
STRANA 12

Akcionári žalujú BP
Znižovanie nákladov na údržbu a zanedbanie manažérskych povinností vystavilo ropný koncern BP rozsiahlym finančným stratám. Tvrdí to žaloba, ktorú podala skupina akcionárov na najvyššom súde v aljašskom Anchorage. Zodpovedných by malo byť 36 vrcholných manažérov vrátane riaditeľa spoločnosti Johna Browna a prezidenta BP America Roberta Malona.
STRANA 14

ECB opäť zvýšila sadzby
Základná úroková sadzba, od ktorej sa odvíjajú náklady na úvery v eurozóne, sa zvýšila o štvrť percentuálneho bodu na 3,25 percenta. Dôvod rozhodnutia centrálnej banky je rovnaký ako v predchádzajúcich prípadoch -- vysoký rast spotrebiteľských cien. Zvýšenie sadzieb finančné trhy očakávali.
STRANA 12

Prvé žaloby v HP
Kalifornský prokurátor vzniesol obvinenie proti bývalej predsedníčke správnej rady Hewlett-Packard Patricii Dunnovej a štyrom ďalším ľuďom. Obvinení údajne porušili právo na súkromie a zákony, keď v súvislosti s vyšetrovaním únikov dôverných informácií z dozornej rady odpočúvali manažérov a novinárov. Prokurátor už požiadal o zatykače.
STRANA 12

Investícia Kronospanu
Začiatok investície podmienila firma získaním investičných stimulov, o ktorých sa v súčasnosti rozhoduje v Bruseli.
STRANA 10

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. máj 2024 05:42