StoryEditor

Yssel pripravuje priemyselný park

31.07.2007, 00:00

Slovensko-holandská spoločnosť Yssel pripravuje výstavbu nového priemyselného parku v obci Palárikovo neďaleko Nových Zámkov. Špecializované prevádzky, ktoré tam vybudujú, sa budú zameriavať na rôzne produkty určené pre potreby stavebného priemyslu. Malo by ísť napríklad o výrobu a spracovanie betónových výrobkov, tvárnic, strešných konštrukcií a podobne. Chýbať nebude ani logistické a distribučné centrum. Okrem samotného investora budú v parku pôsobiť aj viaceré jeho sesterské spoločnosti, ktoré vystupujú v pozícii subdodávateľov rôznych služieb. Celková výška investícií má dosiahnuť približne 1,6 miliardy korún. Investori by mali vytvoriť približne 500 pracovných miest.
Výstavbu priemyselného parku s rozlohou 72 hektárov mala pôvodne koordinovať obec Palárikovo. Podľa starostu Jozefa Derňára sa však rozhodli celý projekt postúpiť priamo firmám, ktoré budú po dokončení v parku pôsobiť. Samospráva už zabezpečila majetkové vyrovnanie časti pozemkov, ktoré patria fyzickým osobám. Zvyšok vlastní štát a sú v správe Slovenského pozemkového fondu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. máj 2024 15:30